Aftershot Pro 3 hangs on output

Bugs & Suggestions
Post Reply
User avatar
tdshepard
Posts: 8
Joined: Tue Apr 23, 2019 3:36 pm
operating_system: Mac
System_Drive: N/A
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Mac motherboard
processor: 6-core intel xeon
ram: 64GB
Video Card: Mac videocard
sound_card: apparently none installed
Hard_Drive_Capacity: 1000 GB
Monitor/Display Make & Model: Samsung 4k
Corel programs: Bibble Pro 5, Aftershot Pro 1 and 3

Aftershot Pro 3 hangs on output

Post by tdshepard »

Is anyone else experiencing this problem? Anyone know of a solution?
I have thousands of jpeg and tiff images from scanning Kodachrome 25 slides and whenever I send any of the images to ANY output queue, the queue just freezes. It says 0 of 1 for the first image. If I drag it to the queue again, it says 0 of 2, if I manually invoke Run from the context menu, it goes to 0 of 3, etc. I have some older jpegs from another shoot that don't have this problem, which led me to suspect they were corrupt somehow. I downloaded and installed a jpeg repair app named Stellar Repair (stellarinfo.com) and ran it. It claimed to have repaired the jpegs. It did not. They still hang the output queue. Douglas King from Corel told me to do a clean re-install of my OS on my Mac Pro. I did that and also increased the flash storage to 1 TB and the memory to 64 GB. That did not solve the problem. Aftershot Pro 3 does work on RAW format files, such as the cr2 files made by my Canon EOS 40 D. Does anyone have any ideas?
I have ordered a rental scanner from ezphotoscan.com which has a built-in Canon camera that saves the files in cr2 format. Seems like my best option. I will have to rescan all the slides, about 8000 total, and then process them all over in Aftershot Pro 3. I am currently taking legal action against Corel to get a refund of what I paid for Bibble Pro 5, Aftershot Pro 1, and Aftershot Pro 3.
Dr. Thomas D. Shepard
tdshepard@comcast.net
Autumnsboy
Posts: 14
Joined: Sun Nov 30, 2014 7:31 pm
operating_system: Windows 8.1
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: Aftershot Pro 3 hangs on output

Post by Autumnsboy »

Same problem here. I used the program successfully just yesterday. Today, it totally hangs when I try to send files (Tiffs) to the output section for JPEG generation. What 'is the problem? Please tell me how to fix.

This program has always had the tendency to crash, but now it has become unusable for me. Corel seems to frequently drop the ball with programs. They put out a program but after a few years stop maintaining it. From what I have read the last update in Fall of 2019 has gotten many terrible ratings. When is a fix coming out?
Autumnsboy
Posts: 14
Joined: Sun Nov 30, 2014 7:31 pm
operating_system: Windows 8.1
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: Aftershot Pro 3 hangs on output

Post by Autumnsboy »

The problem is even worse than I anticipated. Not only does it not generate any output but it is continually scanning images, never stopping and apparently writing something to my hard drive to the point where it has used up all my hard drive space. I have found myself deleting photo folders to free up space only to watch that free space get consumed by just having Aftershot running. Its only after I shut down the program does the consumption of free space stop. I literally have no free hard drive space on my computer. How can I stop this and get this hard drive space back. Aftershot is destroying my computer.
Autumnsboy
Posts: 14
Joined: Sun Nov 30, 2014 7:31 pm
operating_system: Windows 8.1
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: Aftershot Pro 3 hangs on output

Post by Autumnsboy »

Can anyone help? I am about done with Corel products. They develop products that get buggier the more that you use them and they don't really maintain them nor provide reasonable customer service. This program when left running literally continues to write to my hard drive until all the available space is used up.
WCR3512
Posts: 1
Joined: Fri Feb 12, 2021 1:43 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
Corel programs: Paintshop Pro 2021, Aftershot pro3

Re: Aftershot Pro 3 hangs on output

Post by WCR3512 »

I have the same problem. When is Corel going to address this problem?
Voiceofexperience
Posts: 41
Joined: Tue Sep 17, 2013 12:42 pm
operating_system: Windows 8.1
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: AMD FX-4300
ram: 16 gb
Video Card: AMD Radeon 7 200
Hard_Drive_Capacity: 5 tb
Monitor/Display Make & Model: LG S-IPS
Corel programs: None - I'm fussy.

Re: Aftershot Pro 3 hangs on output

Post by Voiceofexperience »

WCR3512 wrote:
Fri Feb 12, 2021 2:11 am
I have the same problem. When is Corel going to address this problem?
Never.

Obviously.
PhilOrlando
Posts: 3
Joined: Mon May 24, 2021 4:51 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: Aftershot Pro 3 hangs on output

Post by PhilOrlando »

Sad to hear many others around the forum having this problem. What I found with Tech support was they were trying to get me off as quick as possible by telling me the camera was not supported.

Once I shared that is was from their own website they at least tried to be helpful and actually got my version exporting some images before locking up (44 of 74).
Unfortunately all they did was remove the program and re install to get to this.

What I do know is my Canon 80D works, or at least I haven’t had any issues with it, but my Canon R doesn’t.

In short they have passed the issue to the next level of tech support so let’s see where that goes.
PhilOrlando
Posts: 3
Joined: Mon May 24, 2021 4:51 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: Aftershot Pro 3 hangs on output

Post by PhilOrlando »

As an update Corel have been very responsive so far.
I have supplied them with the log file and copies of images and the XMP files to assist with finding the issue.
The feedback I have had is as follows (Paraphrased):
  • They have confirmed that they have been able to recreate my issue.
    By deleting the XMP files the output works.
    This is not a useable solution.
    The information and files have been passed to engineering.
PhilOrlando
Posts: 3
Joined: Mon May 24, 2021 4:51 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: Aftershot Pro 3 hangs on output

Post by PhilOrlando »

Big question for you people.
When your output hangs / stops does the image concerned have a heal/clone layer.
If it does then remove that and see if the output runs.
I ask as this is what I seem to be noticing as a fix.
Post Reply