Does ASP handle Canon raw ??? No ?

AfterShot Pro General Questions & Getting Started Forum
Post Reply
mangurian
Posts: 109
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:54 am
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: MSI IONA 1.0
processor: 3.20 gigahertz Intel Core i5 650
ram: 8 Gig
Video Card: NVIDIA GeForce GT 230
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2 T
Location: Connecticut USA

Does ASP handle Canon raw ??? No ?

Post by mangurian »

A .CR2 file is one of the types in the "Open File" dialog, but the CR2 files do not load.

This is VERY disappointing. I bought ASP to process raw.

Am I doing something wrong or is Corel ignoring the most common current Canon Raw format ?
mikmak
Posts: 64
Joined: Tue Apr 10, 2012 5:19 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: Does ASP handle Canon raw ??? No ?

Post by mikmak »

Yes it does - no problem.Have used it without problems for several different Canon camera's. You may have to download the proper driver to your camera.

regards/per
mangurian
Posts: 109
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:54 am
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: MSI IONA 1.0
processor: 3.20 gigahertz Intel Core i5 650
ram: 8 Gig
Video Card: NVIDIA GeForce GT 230
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2 T
Location: Connecticut USA

Re: Does ASP handle Canon raw ??? No ?

Post by mangurian »

mikmak wrote:Yes it does - no problem.Have used it without problems for several different Canon camera's. You may have to download the proper driver to your camera.

regards/per
Please tell me where you got the drivers. Corel says no processing of CR2 or Adobe DNG or png files.
The last (png) is laughable given the common use of PORTABLE NETWORK GRAPHICS !
Portable to everyone but Corel ASP, I guess.

Thanks for any info on drivers
DD_crash
Posts: 33
Joined: Mon Apr 16, 2012 5:07 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: MSI P76A-GD55
processor: intel
ram: 8GB
Video Card: nvidia570
sound_card: creative
Hard_Drive_Capacity: 800 gig
Monitor/Display Make & Model: Iiyama E2407hds
Location: UK

Re: Does ASP handle Canon raw ??? No ?

Post by DD_crash »

ASP 3 should be OK but not the earlier versions for newish Canons. Open AS and look at the right hand tab you should see GET MORE. Open the tab and look in there. AS 2 wont read my 80D files so I had to get AS3
mangurian
Posts: 109
Joined: Wed Sep 01, 2010 4:54 am
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: MSI IONA 1.0
processor: 3.20 gigahertz Intel Core i5 650
ram: 8 Gig
Video Card: NVIDIA GeForce GT 230
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2 T
Location: Connecticut USA

Re: Does ASP handle Canon raw ??? No ?

Post by mangurian »

DD_crash wrote:ASP 3 should be OK but not the earlier versions for newish Canons. Open AS and look at the right hand tab you should see GET MORE. Open the tab and look in there. AS 2 wont read my 80D files so I had to get AS3

Canon tech support agreed with me and issued a refund (promptly). I thank them.

I loaded plugins for the M5 and the M6 under "Get More", both of which output Canon Raw version2 (CR2) files. I also loaded a camera which output Adobe DNG files.
I still was unable to read any of them.
Post Reply