How to activate Lens Correction for multiple images

AfterShot Pro General Questions & Getting Started Forum
Post Reply
MatthijsG
Posts: 5
Joined: Wed Sep 07, 2016 4:14 pm
operating_system: Linux
System_Drive: N/A
32bit or 64bit: 64 Bit

How to activate Lens Correction for multiple images

Post by MatthijsG »

How can i turn the lens correction with the correct EXIF-info on in ASPro2? (3 not tested yet)

I used a profile, but then the initial settings are used, not the actual EXIF-settings.
MatthijsG
Posts: 5
Joined: Wed Sep 07, 2016 4:14 pm
operating_system: Linux
System_Drive: N/A
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: How to activate Lens Correction for multiple images

Post by MatthijsG »

No one? Looks to me a simple question .. ;-)
nostromo
Posts: 6
Joined: Thu Nov 03, 2016 3:35 pm
operating_system: Linux
System_Drive: N/A
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: asdfasdfasdfasdf
processor: asdfasdfasdfasdf
ram: 8GB
Video Card: asdfasdfasdfasdf
sound_card: asdfasdfasdfasdf
Hard_Drive_Capacity: 500G
Monitor/Display Make & Model: asdfasdfasdfasdf
Corel programs: AfterShotPro

Re: How to activate Lens Correction for multiple images

Post by nostromo »

Hello!

I would be interested in that too.
Do I really have to click on "Reload EXIF" for each photo in the library to have the EXIF reloaded for multiple images?
I use ASP3.
MatthijsG
Posts: 5
Joined: Wed Sep 07, 2016 4:14 pm
operating_system: Linux
System_Drive: N/A
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: How to activate Lens Correction for multiple images

Post by MatthijsG »

Yes, i still found no way to do this in batch / in 1 click all selected pictures.
Dutchmm
Posts: 297
Joined: Sun Feb 05, 2012 8:55 am
operating_system: Linux
System_Drive: N/A
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Asus 97
processor: Intel i7 4785T
ram: 16GB
Video Card: Onboard Intel
sound_card: Intel AC97
Hard_Drive_Capacity: 2.5TB
Monitor/Display Make & Model: Philips 28"
Corel programs: ASP 3 Pro (and 2 and 1 before)

Re: How to activate Lens Correction for multiple images

Post by Dutchmm »

If you only have one lens, you could of course try to make the lens correction part of your camera or raw defaults. I can't remember (but someone else will) whether the defaults are overwritten during an upgrade, so a good idea to save them outside the ASP3 directory organisation.
If you have several lenses, you would need to muck about with saving the lens specific defaults, and saving them (again, somewhere else so you don't lose them).
HTH
Dutchmm
Posts: 297
Joined: Sun Feb 05, 2012 8:55 am
operating_system: Linux
System_Drive: N/A
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Asus 97
processor: Intel i7 4785T
ram: 16GB
Video Card: Onboard Intel
sound_card: Intel AC97
Hard_Drive_Capacity: 2.5TB
Monitor/Display Make & Model: Philips 28"
Corel programs: ASP 3 Pro (and 2 and 1 before)

Re: How to activate Lens Correction for multiple images

Post by Dutchmm »

PS, in the case of multiple lenses, you would have to be careful to "import" only the shots applicable to each lens default.
Post Reply