Burn DVD in MovieFactory 7 SE without a menu

Several users have been unsure where to post issues relating to the copy of MovieFactory 7 SE now supplied with VideoStudio X3. To make life easier you can post problems here.

Moderator: Ken Berry

Post Reply
aglenn
Posts: 2
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:11 pm
operating_system: Windows 7 Professional
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: Intel Core i7-2630QM
ram: 6GB
Hard_Drive_Capacity: 750 GB

Burn DVD in MovieFactory 7 SE without a menu

Post by aglenn »

Is there anyway to burn a DVD in MovieFactory SE 7 without a menu? I have Corel VideoStudio Pro X3 and when I click on Share the only option I seem to get is Movie Facrory. I cannot find any option that avoids the menu. I would like to burn DVDs that play straight from the start without a menu. Is this possible?
User avatar
Ken Berry
Site Admin
Posts: 21465
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Intel NUC7i7BNB J31145-306
processor: Core i7-7567U + 32 GB Optane
ram: 16 GB
Video Card: Intel Iris Plus 650
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: Kogan 32" 4K 3840 x 2160
Corel programs: VS 2020; PSP 2020; MS3D; ASP 3; DRAW 17
Location: Levin, New Zealand

Re: Burn DVD in MovieFactory 7 SE without a menu

Post by Ken Berry »

If under Tools in X3 all that is showing is DVD Factory 2010, then it would appear that you have not downloaded and installed Movie Factory 7 SE. And you probably also haven't updated X3. Downloading SP1 of VS X3 will also install MF 7 SE.

You can download and install the VS X3 updates by going to http://www.corel.com/servlet/Satellite/ ... 0460544373

Just be aware that to use MF 7 SE, you have first to produce a new DVD-compatible mpeg-2 in X3 (Share > Create Video File > DVD). If you have MF 7 SE installed, then it will appear under Tools in X3 along with DVD Factory 2010. If you select MF 7 SE, X3 will close and MF 7 will open. You insert your new mpeg-2. And above the burning timeline to the left, there is a 'Create Menu' box which you can untick if you don't want the menu...

If you don't want to apply SP 1, then you can download Mf 7 SE by clicking on the following link: http://www.corel.com/akdlm/6763/downloa ... orVSX3.exe
Ken Berry
aglenn
Posts: 2
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:11 pm
operating_system: Windows 7 Professional
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: Intel Core i7-2630QM
ram: 6GB
Hard_Drive_Capacity: 750 GB

Re: Burn DVD in MovieFactory 7 SE without a menu

Post by aglenn »

Thank you for your help. It is much appreciated. I didn't realize that the MovieFactory I got with the program was not the SE7 version. I have updated the X3 program and downloaded Movie Factory SE 7 but haven't had a chance to make a movie with it yet. I will follow your instructions and I don't really expect any further problems. I will post if I do run into any problems. Thanks again for your help.
User avatar
Ken Berry
Site Admin
Posts: 21465
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Intel NUC7i7BNB J31145-306
processor: Core i7-7567U + 32 GB Optane
ram: 16 GB
Video Card: Intel Iris Plus 650
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: Kogan 32" 4K 3840 x 2160
Corel programs: VS 2020; PSP 2020; MS3D; ASP 3; DRAW 17
Location: Levin, New Zealand

Re: Burn DVD in MovieFactory 7 SE without a menu

Post by Ken Berry »

I didn't realize that the MovieFactory I got with the program was not the SE7 version.
The point is that you never got MovieFactory -- you got DVD Factory, which is a totally different program and a load of rubbish, according to 99.9% of us here!

But good luck with MovieFactory 7 SE...
Ken Berry
teknisyan
Posts: 2422
Joined: Wed Oct 06, 2010 4:18 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Sony Corporation VAIO
processor: Intel Corel i5
ram: 4 GB
Video Card: ATI Mobility Radeon HD 5650
sound_card: Realtek HD Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 GB
Location: Riyadh, KSA
Contact:

Re: Burn DVD in MovieFactory 7 SE without a menu

Post by teknisyan »

Here's a step by step guide on create a DVD using DMF 7 SE from the video you edited on VS X3.

http://corel.force.com/index/articles/e ... actory-7SE
Like reading blogs?
About Tech
About Sports
Pnoy.Me - A URL Shortener
Follow me on Facebook & Twitter
Post Reply