Cannot download Plug-ins

Post Reply
TobyP
Posts: 9
Joined: Tue Feb 07, 2006 9:40 am
Location: Melbourne

Cannot download Plug-ins

Post by TobyP »

I have 2 computers .One I use for general use which is connected to the web (1)..the other is used solely for video editing and is not connected to the web (2).
I upgraded my Cool 3D version 3.0 to 3.5 on (1) a few years back and downloaded a few plug-in effects eg. Explosion etc and these work well but recently I started using Cool 3D again on (2)...Had transferred it about same time as upgrade..and tried to transfer the plugin effects..which I had transferred to desktop on (2) as uez files.
However when I try to download to easy palette I get message "unknown preset folder"
What am I doing wrong? How can I effect these transfers?
Please advise.
Thank You
User avatar
Ron P.
Site Admin
Posts: 12005
Joined: Tue May 10, 2005 12:45 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Hewlett-Packard 2AF3 1.0
processor: 3.40 gigahertz Intel Core i7-4770
ram: 16GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 645
sound_card: NVIDIA High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: 1-HP 27" IPS, 1-Sanyo 21" TV/Monitor
Corel programs: VS5,8.9,10-X5,PSP9-X8,CDGS-9,X4,Painter
Location: Kansas, USA

Post by Ron P. »

Did you install Cool 3D on computer 2 or just copy files over? I ask this because you should install it not just try to copy files from one PC to another. I'm understanding transfer to mean just copying files from one to the other..
Ron Petersen, Web Board Administrator
TobyP
Posts: 9
Joined: Tue Feb 07, 2006 9:40 am
Location: Melbourne

Cannot download Cool 3D Plug ins

Post by TobyP »

Hi Vidoman

Thanks for your reply.
Perhaps you have hit on the reason for my problem.
Far from being a computer whiz my method for installing the Cool 3D program on Cmputer 2 was to Copy files from Computer 1 to Computer 2 and hit the exe.file to install....After your reply I looked in the Add/Remove folder on the control panel on computer 2 and could not see the Cool 3D program there.
If faulty technique was my problem in transferring the program please enlighten me as to the correct procedure in effecting this transfer

Thank You

TobyP
TobyP
Posts: 9
Joined: Tue Feb 07, 2006 9:40 am
Location: Melbourne

Post by TobyP »

Further to my last entry I add that the Cool 3D program is in the Program Files on computer 2 and works well... apart from the fact that these extra plug-ins will not allow themselves to be added
sjj1805
Posts: 14419
Joined: Wed Jan 26, 2005 7:20 am
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Equium P200-178
processor: Intel Pentium Dual-Core Processor T2080
ram: 2 GB
Video Card: Intel 945 Express
sound_card: Intel GMA 950
Hard_Drive_Capacity: 1160 GB
Location: Birmingham UK

Post by sjj1805 »

Whilst some programs will work by simply copy/paste the directory in the "Program Files" folder many will not.

There are three main reasons (There are also other reasons but these three will serve to illustrate the problem.)

1. When you install a program it creates a directory under "Program Files" but often also creates stuff under "Program files/common files" - often these are shared items such as dll (Dynamic Link Library) files.
2. Very often entries are also created in the Windows\system and the Windows\System32 directories.
3. Often entries are created in the Windows Registry.

Further files are also often created in the Users directories
XP = C:\Documents and Settings
Vista = c:\users

In short ----- you need to install them not copy/paste.
TobyP
Posts: 9
Joined: Tue Feb 07, 2006 9:40 am
Location: Melbourne

Post by TobyP »

So
Is it possible to install this program without the CD?

If so - how?

Thanks
User avatar
Ron P.
Site Admin
Posts: 12005
Joined: Tue May 10, 2005 12:45 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Hewlett-Packard 2AF3 1.0
processor: 3.40 gigahertz Intel Core i7-4770
ram: 16GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 645
sound_card: NVIDIA High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: 1-HP 27" IPS, 1-Sanyo 21" TV/Monitor
Corel programs: VS5,8.9,10-X5,PSP9-X8,CDGS-9,X4,Painter
Location: Kansas, USA

Post by Ron P. »

Yes if you have the installation files. Did you purchase the boxed or ESD (download) version?

There should be a total of 7 install files.
Ron Petersen, Web Board Administrator
TobyP
Posts: 9
Joined: Tue Feb 07, 2006 9:40 am
Location: Melbourne

Post by TobyP »

I'm almost certain latest version was downloaded. Had a feeling original was on disc but cannot locate.
TobyP
Posts: 9
Joined: Tue Feb 07, 2006 9:40 am
Location: Melbourne

Post by TobyP »

Found Disc - Installed program - All sweet

Thanks for your help

Regards

TobyP
User avatar
Ron P.
Site Admin
Posts: 12005
Joined: Tue May 10, 2005 12:45 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Hewlett-Packard 2AF3 1.0
processor: 3.40 gigahertz Intel Core i7-4770
ram: 16GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 645
sound_card: NVIDIA High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: 1-HP 27" IPS, 1-Sanyo 21" TV/Monitor
Corel programs: VS5,8.9,10-X5,PSP9-X8,CDGS-9,X4,Painter
Location: Kansas, USA

Post by Ron P. »

:D :D :D
Ron Petersen, Web Board Administrator
Post Reply