Downloadable plug ins

Post Reply
Jarne
Posts: 3
Joined: Thu Oct 30, 2008 3:36 pm

Downloadable plug ins

Post by Jarne »

Hello,

I have Ulead Cool 3D studio v1.1, but when i download the plug ins
(see here: http://www.ulead.com/c3ds/esd.htm)

than the setup says: incorrect version. make sure you have version 1.0.

But i have 1.1 !

What do i have to do ?

Kind regards

Jarne
User avatar
Ron P.
Site Admin
Posts: 12005
Joined: Tue May 10, 2005 12:45 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Hewlett-Packard 2AF3 1.0
processor: 3.40 gigahertz Intel Core i7-4770
ram: 16GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 645
sound_card: NVIDIA High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: 1-HP 27" IPS, 1-Sanyo 21" TV/Monitor
Corel programs: VS5,8.9,10-X5,PSP9-X8,CDGS-9,X4,Painter
Location: Kansas, USA

Post by Ron P. »

Welcome to the forums,

First do you have the trial or full purchased version? It's been too long ago since I've used the trial version, so I'm not sure the components will install to trial versions, or just the full purchased version...
Ron Petersen, Web Board Administrator
Jarne
Posts: 3
Joined: Thu Oct 30, 2008 3:36 pm

Post by Jarne »

Hello,

I have the purchased version.
User avatar
Ron P.
Site Admin
Posts: 12005
Joined: Tue May 10, 2005 12:45 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Hewlett-Packard 2AF3 1.0
processor: 3.40 gigahertz Intel Core i7-4770
ram: 16GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 645
sound_card: NVIDIA High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: 1-HP 27" IPS, 1-Sanyo 21" TV/Monitor
Corel programs: VS5,8.9,10-X5,PSP9-X8,CDGS-9,X4,Painter
Location: Kansas, USA

Post by Ron P. »

Have you been successful at installing the components yet? If not;
  • What OS are you running, Vista or XP?
  • Where did you purchase it from, Corel, retail store, or some other internet vendor?
  • Did your C3D PS come bundled with any other software or hardware?
If you're running Vista, try installing under an account with Administrative privileges, with UAC (User Account Control) disabled.

If you purchased it from Corel (Ulead), did you just recently purchase it, and was it an ESD (download) or box version? If it was a recent ESD, purchase, AND your download link has not expired, try downloading it (main program) again. It could be that the main program was corrupt.

Sometimes people misconstrue the "bundled" versions of Ulead/Corel's software as being a full purchased version, when it is not. Software that is bundled with hardware or other software packages are "free" and not full versions, and generally will have an SE tacked onto the end of the version number. To determine this click on the Help menu, and About Ulead Cool 3D Production Studio. Generally updates, patches, and the ESD components do not install to these SE versions.

Finally I'll add that this is the first I've heard of the components not installing to a full, purchased version. Currently I have it installed on my desktop (Win XP HE) and my laptop (Vista HP). On my Vista laptop I've recently had to reformat and reinstall everything. For C3DPS, I used my original downloaded component files, which I had backed up onto CDs some 4 yrs ago..
Ron Petersen, Web Board Administrator
Jarne
Posts: 3
Joined: Thu Oct 30, 2008 3:36 pm

Post by Jarne »

I am running windows Vista
I purchased it from someone of my family. But i think he bought it on the internet (boxed version with shipping).

I tried the things you've said but none of them work.
But I took a screenshot of my error:

http://img217.imageshack.us/my.php?imag ... oosyx1.jpg
User avatar
Ron P.
Site Admin
Posts: 12005
Joined: Tue May 10, 2005 12:45 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Hewlett-Packard 2AF3 1.0
processor: 3.40 gigahertz Intel Core i7-4770
ram: 16GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 645
sound_card: NVIDIA High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: 1-HP 27" IPS, 1-Sanyo 21" TV/Monitor
Corel programs: VS5,8.9,10-X5,PSP9-X8,CDGS-9,X4,Painter
Location: Kansas, USA

Post by Ron P. »

On one of the component installer files, right-click on it, select properties, and then set the compatibility mode to WinXP.

Ok, so try installing the main program from scratch, following the directions posted HERE. Uninstall it and then reinstall, however this time make sure you shutdown UAC, and possibly Windows Defender before installing. Then try to install the components, again with UAC and Windows Defender disabled.

Make sure before accessing the internet you enable at least Windows Defender.

What version of Vista? Vista 32 bit or 64 bit? I use 32 bit and everything installed ok, and I just checked, and found that I'm not running it under WinXP SP1 compatibility mode.. :shock:
Ron Petersen, Web Board Administrator
Pete Waterman
Posts: 169
Joined: Mon Dec 13, 2004 7:58 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: Intel Core i7 7700
ram: 12gb
Video Card: AMD Radeo R5 435
sound_card: Realtek alc888s-VD Audio
Hard_Drive_Capacity: 3 TB
Monitor/Display Make & Model: Samsung
Corel programs: Video Studio Ultimate 2019
Location: Devon England

same fault

Post by Pete Waterman »

Hi all
I am hopeing somone can help? i have tried the trial ver of cool 3d, i was lucky enough to have the cool 3d production studio bought for me,
ive installed it but i cannot get any of the updates or patches installed on the label where the s/n is it has s/n:c3d ps v1.0 (E) RET INT (european)once installed the software tells me its ver 1.0.1, all the updates tell me that ver 1.0 is not installed on this computer,
I have followed the above sujestions but still the same, i have even installed it on my spare system & the same thing cool3d tells me it is ver 1.0.1.
when you say
On one of the component installer files, right-click on it, select properties, and then set the compatibility mode to WinXP
this tells me
Windows 95
windows 98/windows ME
Windows NT 4.0 (sp 5)
Windows 2000


nothing on xp
hope someone can help
Regards
Pete
Pete Waterman
Posts: 169
Joined: Mon Dec 13, 2004 7:58 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: Intel Core i7 7700
ram: 12gb
Video Card: AMD Radeo R5 435
sound_card: Realtek alc888s-VD Audio
Hard_Drive_Capacity: 3 TB
Monitor/Display Make & Model: Samsung
Corel programs: Video Studio Ultimate 2019
Location: Devon England

Post by Pete Waterman »

Hi all
Found the problem ?
the items myself & Jarne is talking about is for the following
(please not the red) I did not read it correctly (must be going blind :cry: )we both have the cd version not the ESD

Components for Download Versions
This is where you can download the program contents that were not included in the main download module when you purchased Ulead?COOL 3D?Production Studio Full or Upgrade version

http://www.ulead.com/tech/c3ds/c3ds_ftp.htm
Before installing this patch, please check your version number first and make sure that it is version 1.0. If your version number is 1.0.1 or higher, the version you have is already the updated version.

is also included so you dont have to download the patch either
hope this helps someone else
Pete
sjj1805
Posts: 14419
Joined: Wed Jan 26, 2005 7:20 am
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Equium P200-178
processor: Intel Pentium Dual-Core Processor T2080
ram: 2 GB
Video Card: Intel 945 Express
sound_card: Intel GMA 950
Hard_Drive_Capacity: 1160 GB
Location: Birmingham UK

Post by sjj1805 »

Jarne wrote:I am running windows Vista
I purchased it from someone of my family. But i think he bought it on the internet (boxed version with shipping).

I tried the things you've said but none of them work.
But I took a screenshot of my error:

Image
Cool 3D and Cool 3D Production Studio are not designed to run on Vista.
If you get it to work at all then you have to count your luck.
There are a couple of work rounds here:

How to get Ulead Cool 3D to work in Vista
and
Get ALL of your older programs to Run with Vista
Pete Waterman
Posts: 169
Joined: Mon Dec 13, 2004 7:58 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: Intel Core i7 7700
ram: 12gb
Video Card: AMD Radeo R5 435
sound_card: Realtek alc888s-VD Audio
Hard_Drive_Capacity: 3 TB
Monitor/Display Make & Model: Samsung
Corel programs: Video Studio Ultimate 2019
Location: Devon England

Post by Pete Waterman »

Hi Steve
The screen shot you are displaying has nothing to do with Vista im running XP i i got the same screen display, this is trying to install the Components for Download Versions (ver1.0) if the version is on disc as for Jarne & myself (ver1.0.1 & above) it will not install nor will the update patch
http://www.ulead.com/tech/c3ds/c3ds_ftp.htm
Before installing this patch, please check your version number first and make sure that it is version 1.0. If your version number is 1.0.1 or higher, the version you have is already the updated version. (from the ulead site)
having said the still a interesting link, not convinced though might try when & if i get Vista (trying to avoid at the moment)
Post Reply