Problems following re-installation of MSP8. Please help!

Post Reply
Spiritman
Posts: 2
Joined: Thu Nov 17, 2011 4:58 am
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: ASUS P5K-VM
processor: Intel Core2 Quad 2.4GHz
ram: 2GB
Video Card: Radeon HD5450
sound_card: Steinberg MI4
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: 2x BenQ FP202W, 1x Neovo F-417

Problems following re-installation of MSP8. Please help!

Post by Spiritman »

Hi, all.

Following the re-installation of XP Pro and all my software, MSP8 has thrown up two problems:
  • 1. When I try to open an existing project (*.dvp) which is stored on a separate drive (along with all its clips), I get the error "Unable to find the file. Please check the name and location and try again." with error code [16803:1:1].

    2. The WMV options in the AVI settings have gone missing, despite running the Add Windows Media Support utility and installing the hotfix (MSP8_SP1_3in1_8.10.0039.0.exe).
Can anyone possibly shed any light on this? I've done all I can think of and am at my wit's end! :?

Thanks.
Trevor Andrew

Re: Problems following re-installation of MSP8. Please help!

Post by Trevor Andrew »

Hi
First I do not have MSP8 but….

Having re-installed the operating system, have you installed the latest Windows Media Player,
There is also a Windows Media Encoder, think it is now called Microsoft Expressions Encoder 4

also have you completed all Windows Auto Updates.
Spiritman
Posts: 2
Joined: Thu Nov 17, 2011 4:58 am
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: ASUS P5K-VM
processor: Intel Core2 Quad 2.4GHz
ram: 2GB
Video Card: Radeon HD5450
sound_card: Steinberg MI4
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: 2x BenQ FP202W, 1x Neovo F-417

Re: Problems following re-installation of MSP8. Please help!

Post by Spiritman »

Thanks, Trevor. I think MSP8, having last been updated in 2006, probably looks for an older version of the WMV encoder, certainly not the latest, so maybe I should try to find one.
Trevor Andrew

Re: Problems following re-installation of MSP8. Please help!

Post by Trevor Andrew »

Hi

But first have you installed the Windows Media Player, any version should be ok.
Post Reply