apparent lack of animation after export

Moderator: Kathy_9

Post Reply
Ken Veal
Posts: 1644
Joined: Wed Oct 12, 2005 7:21 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: msi mpg z390 gaming edge ac lga 1151 ddr4
processor: 3.60 gigahertz Intel Core i9-9900K
ram: 32 GB
Video Card: EVGA GeForceGTX 760 2GB GDDR5 PCI E 3.0
Hard_Drive_Capacity: 1250GB SSD
Monitor/Display Make & Model: Samsung U28E90 28” UHD 4k
Corel programs: PaintSPro2019Ult.PhotoMirage.VS.2019 Ult
Location: London,England

apparent lack of animation after export

Post by Ken Veal »

I have applied animation to a jpeg image in Photo Mirage and exported it to Video Studio with the aim of making a DVD. When I play it in in VS there is hardly any movement compared to the preview in PM.I got round this by doing a live screen capture and watching it in .wmv. What am I doing wrong here to get this result Here are the settings used in Photo Mirage.
File type mp4 Image size 720x480 (3:2) Animation loop duration 5.5 Frame rate 25
Quality medium File size 1.72
Ken
User avatar
hartpaul
Advisor
Posts: 2876
Joined: Tue Mar 20, 2012 3:38 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK P7P55D STRIX B240F GAMING
processor: IntelCore i7 7700 3.60 Ghz
ram: 8 Gb
Video Card: Nvidia GeForce GTX 1050
sound_card: Nvidia High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 1000 Gb
Monitor/Display Make & Model: AOC
Corel programs: PSP8,X2 to X9,2018,2019,2020
Location: Australia

Re: apparent lack of animation after export

Post by hartpaul »

I have used your settings as much as posible and have seen no difference in timing in Video Studio X9.
You have not mentioned what version of Videostudio you are using.
Last edited by hartpaul on Thu Sep 13, 2018 1:41 pm, edited 1 time in total.
Systems available Win7, Win 8.1,Win 10 Version 1607 Build 14393.2007 & version 20H2 Build 19042.867
Ken Veal
Posts: 1644
Joined: Wed Oct 12, 2005 7:21 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: msi mpg z390 gaming edge ac lga 1151 ddr4
processor: 3.60 gigahertz Intel Core i9-9900K
ram: 32 GB
Video Card: EVGA GeForceGTX 760 2GB GDDR5 PCI E 3.0
Hard_Drive_Capacity: 1250GB SSD
Monitor/Display Make & Model: Samsung U28E90 28” UHD 4k
Corel programs: PaintSPro2019Ult.PhotoMirage.VS.2019 Ult
Location: London,England

Re: apparent lack of animation after export

Post by Ken Veal »

VS 2018
Post Reply