Video Colour issues?

Moderator: Ken Berry

Post Reply
ajudge
Posts: 1
Joined: Mon Dec 14, 2020 3:25 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
Corel programs: Corel Video Studio 2020 Trial

Video Colour issues?

Post by ajudge »

Some of the videos I import are going very strange. The colour is affected and I end up with a big green line across the bottom of the video. Anyone got any idea of what the issue is?
Attachments
Screenshot 2020-12-14 135704.png
tletter
Posts: 925
Joined: Thu Jul 16, 2015 12:23 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: i7-3632QM 2.2 GHz
ram: 16GB
Hard_Drive_Capacity: 1TB
Corel programs: X4, X5, X6, X7, X8, X9, X10, 2018, 2019
Location: Canada

Re: Video Colour issues?

Post by tletter »

ajudge wrote:Anyone got any idea of what the issue is?
Check that your video card drivers are up to date.

tletter
https://www.youtube.com/user/tletter
Pepi
Posts: 141
Joined: Wed Apr 03, 2013 10:45 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUS TUF Z270 MARK 1
processor: Intel i7-7700K
ram: 32GB
Video Card: AMD Radeon RX 5700 XT
Corel programs: VideoStudio 2020; PaintShopPro 2019

Re: Video Colour issues?

Post by Pepi »

Check if from menu:
Settings / Smart Proxy Manager / Enable Smart proxy
offers any benefits.
--
Don't Panic
User avatar
Davidk
Posts: 1826
Joined: Wed Nov 26, 2008 12:08 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte H97M-D3H
processor: Intel core i3 3_7ghz dual core processor
ram: 8Gb
Video Card: on-motherboard Intel HD 4400 graphics chipset
Hard_Drive_Capacity: 5_8Tb
Monitor/Display Make & Model: HP E240c video conferencing monitor
Corel programs: VideoStudio: 5 old versions + 2021
Location: Brisbane Australia

Re: Video Colour issues?

Post by Davidk »

I've seen this before, with an FZ500 camera (from memory, fades with details)
Check your video clip properties and I think you will find that the frame rate is very high, around 200fps. Maybe take a screenshot of them and post here?
If so, try reducing it to something normal using Handbrake, and insert clip result into VS to confirm the green bar is gone. Again, if so replace the original clip in your project with the one with a lower frame rate.
User avatar
lata
Site Admin
Posts: 12736
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X 0x
processor: 4 10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: CVSX10, 18, 19, 20, PSP, PI, MS3D
Location: UK
Contact:

Re: Video Colour issues?

Post by lata »

I have also seen similar but maybe not as large as that green line, working with MP4 type video

Final rendering via Share did not show in the final video, so seems to be associated with the timeline playback.

Can you render the video using Video Studio to see if it exists in the output video.

I recall someone mentioning turning off hardware acceleration that helped.
Regards Trevor
Post Reply