project settings

Moderator: Ken Berry

Post Reply
john chapple
Posts: 74
Joined: Thu Jan 19, 2012 11:08 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASRock B450M Pro4-F AMD Socket AM4 Motherboard
processor: AMD Ryzen5 3600
ram: 16GB
Video Card: intigral
Hard_Drive_Capacity: 6tb
Monitor/Display Make & Model: HP w2216
Location: UK

project settings

Post by john chapple »

Hi. I just upgraded to 2020 ultimate. everything was fine until I changed the project settings. now it crashes when rendering. What are the default settings so it can get it to render again please. I'm using Pal 25i footage.
tletter
Posts: 909
Joined: Thu Jul 16, 2015 12:23 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: i7-3632QM 2.2 GHz
ram: 16GB
Hard_Drive_Capacity: 1TB
Corel programs: X4, X5, X6, X7, X8, X9, X10, 2018, 2019
Location: Canada

Re: project settings

Post by tletter »

john chapple wrote:What are the default settings so it can get it to render again
There are no default project properties as video clip properties vary widely. You should let VS match the project properties to the video properties when first creating your project.

Two ways that you can resolve your issue now are:
  1. view the properties of your video clips then manually set the project properties to match
  2. render using the "Same as First Video Clip" (this will also show you the properties of your video clip)
tletter
https://www.youtube.com/user/tletter
Bolosun
Posts: 21
Joined: Mon Jul 25, 2011 7:54 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUS Maximus VII Ranger
processor: Intel Core i7
ram: 8gb
Video Card: Nvidia GeForce RTX 2060 Super
sound_card: Realtek OnBoard
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: AOC Q3279WG5B
Corel programs: VideoStudio Ultimate 2020, Aftershot Pro

Re: project settings

Post by Bolosun »

I go into settings when editing and set them the same as what I want to render in. Works for me. If it does stutter or crash when rendering, saving and restarting the program normally cures it. As a last resort I'll reboot my pc.
john chapple
Posts: 74
Joined: Thu Jan 19, 2012 11:08 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASRock B450M Pro4-F AMD Socket AM4 Motherboard
processor: AMD Ryzen5 3600
ram: 16GB
Video Card: intigral
Hard_Drive_Capacity: 6tb
Monitor/Display Make & Model: HP w2216
Location: UK

Re: project settings

Post by john chapple »

Thanks guys that worked. another question ......When I want to render in order to burn to dvd what is the best way to do that as there is no option for 25i by the looks of it and it crashes after 13 percent.
User avatar
lata
Site Admin
Posts: 12688
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X 0x
processor: 4 10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: CVSX10, 18, 19, 20, PSP, PI, MS3D
Location: UK
Contact:

Re: project settings

Post by lata »

Hi John
First Pal video standards use 25fps these can be progressive (25P) or Interlaced which is described as (50i), so when you say 25i that should be 25fps or 50i.

When we burn a DVD the files used are DVD Mpeg2, these are known as compliant dvd files
Go to Share Mpeg2, the option for 720 x 576 x 50i x 8000kbps will produce a compliant DVD video file, approximately 4Gb per 60 minutes of footage, using Digital Dolby audio would allow for 70 to 75 minutes of footage

Some info here a workflow to burn dvd / bd
http://lata.me.uk/corel/all.htm

If your project crashes at 13% then there may be something wrong on the timeline at that point
Can you provide details of your video files, also your project settings should match the video file
How long is your project, then we may be able to give more details when you do share mpeg2
Regards Trevor
john chapple
Posts: 74
Joined: Thu Jan 19, 2012 11:08 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASRock B450M Pro4-F AMD Socket AM4 Motherboard
processor: AMD Ryzen5 3600
ram: 16GB
Video Card: intigral
Hard_Drive_Capacity: 6tb
Monitor/Display Make & Model: HP w2216
Location: UK

Re: project settings

Post by john chapple »

Hi Lata, Thanks for that but I can't find 720x576x50i in the list of options.
john chapple
Posts: 74
Joined: Thu Jan 19, 2012 11:08 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASRock B450M Pro4-F AMD Socket AM4 Motherboard
processor: AMD Ryzen5 3600
ram: 16GB
Video Card: intigral
Hard_Drive_Capacity: 6tb
Monitor/Display Make & Model: HP w2216
Location: UK

Re: project settings

Post by john chapple »

Actually Lata, I have just noticed that 720 x 576 x 50i are my project settings. I have tried to render but corel crashed again giving a notice..*** Error. Program c:\program files\corel\corel video studio 2020\vstudio.exe R6025-pure virtual function call. Any idea what that is please
User avatar
lata
Site Admin
Posts: 12688
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X 0x
processor: 4 10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: CVSX10, 18, 19, 20, PSP, PI, MS3D
Location: UK
Contact:

Re: project settings

Post by lata »

Hi John
View the attached image
click image for larger view
click image for larger view
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
Posts: 12688
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X 0x
processor: 4 10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: CVSX10, 18, 19, 20, PSP, PI, MS3D
Location: UK
Contact:

Re: project settings

Post by lata »

Just missed you last reply
I would check the project to see if there is anything on the timelines when the error occurs, I assume it renders a bit, maybe 20% before it errors
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
Posts: 12688
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X 0x
processor: 4 10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: CVSX10, 18, 19, 20, PSP, PI, MS3D
Location: UK
Contact:

Re: project settings

Post by lata »

Hi John
Another day
I did a google search for R6025-pure virtual function call and found lots of details, one here.
https://appuals.com/fix-microsoft-visua ... ror-r6025/
Seems to be associated with corrupt files where programs use Microsoft’s Visual C++, and Corel programs do install these options.

I don’t really know what to suggest , you could run a repair on the Microsoft’s Visual C++ via Program and features.
It is difficult to identify which one is related to VS 2020 but I think this one
Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable (x86) – 11.0.6.030
From Program and Features, double click for Uninstall then choose Repair

otherwise you should try re-installing Video Studio, if you wish to retain the library then export to create a copy which can be imported after re-installing.
Regards Trevor
john chapple
Posts: 74
Joined: Thu Jan 19, 2012 11:08 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASRock B450M Pro4-F AMD Socket AM4 Motherboard
processor: AMD Ryzen5 3600
ram: 16GB
Video Card: intigral
Hard_Drive_Capacity: 6tb
Monitor/Display Make & Model: HP w2216
Location: UK

Re: project settings

Post by john chapple »

Thanks so much Lata for all your help. I managed to get around the problem by rendering the project to bluray, then puting the rendered bluray file on a new project and then rendering that. It worked and saved me a lot of grief trying to find a corrupt file. Funny how the project rendered to bluray with no corrupt files being found but not to mpeg!
Post Reply