VideoStudio X5 ULTIMATE Quality VBR Error

Moderator: Ken Berry

Post Reply
Quillraven
Posts: 4
Joined: Fri Dec 07, 2012 8:48 pm
operating_system: Windows 7 Professional
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUS P6T-SE
processor: INTEL I7
ram: 12GB DDR-3
Video Card: NVIDIA GTX660TI
sound_card: ASUS XONAR D1
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: DELL 23"

VideoStudio X5 ULTIMATE Quality VBR Error

Post by Quillraven »

hi,

i have a problem with videostudio creating wmv files.
whenever i try to create my own profile i get the errorcode: 0x80070005
"Windows Media Encoder An Error has occured. If the error continues, consider realoading the session file, starting a new session or restarting the encoder"

i already restarted videostudio but i still get the same error.

i try to use quality vbr for video and audio. i also tried cbr for audio and quality vbr for video. i always get the same error when i try to add the target bit rates. i'm using wma 9.2 and wmv9.

edit: seems like it has something to do with the framerate. the corelprofiles have a framerate of 15fps, which is a little bit low but they work without an error. is it possible to increase the fps to 30 without an error?
teknisyan
Posts: 2422
Joined: Wed Oct 06, 2010 4:18 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Sony Corporation VAIO
processor: Intel Corel i5
ram: 4 GB
Video Card: ATI Mobility Radeon HD 5650
sound_card: Realtek HD Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 GB
Location: Riyadh, KSA
Contact:

Re: VideoStudio X5 ULTIMATE Quality VBR Error

Post by teknisyan »

If you installed Windows Media Encoder, this is not compatible with Windows 7 64-bit http://www.microsoft.com/en-us/download ... x?id=17792 - you may want to remove it and update the codecs on your computer.

Here are some of the codecs that you may want to install.
RealPlayer: http://www.real.com/
DivX: http://www.divx.com/en/software/divx-plus/codec-pack
XviD: http://www.xvid.org/Downloads.15.0.html
Windows Media Player: http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... dia-player or just download the Windows Encoder at http://www.microsoft.com/expression/pro ... rview.aspx
QuickTime: http://www.apple.com/quicktime/download/
Direct X: http://on-msn.com/aLrk0j (WinXP)
Direct X: http://www.microsoft.com/Windows/window ... tx-11.aspx
Like reading blogs?
About Tech
About Sports
Pnoy.Me - A URL Shortener
Follow me on Facebook & Twitter
Quillraven
Posts: 4
Joined: Fri Dec 07, 2012 8:48 pm
operating_system: Windows 7 Professional
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUS P6T-SE
processor: INTEL I7
ram: 12GB DDR-3
Video Card: NVIDIA GTX660TI
sound_card: ASUS XONAR D1
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: DELL 23"

Re: VideoStudio X5 ULTIMATE Quality VBR Error

Post by Quillraven »

that didn't solve the problem, however i think i figured it out. seems to be a bug with videostudio trying to create new profiles.

my solution:
create your own profile with the windows media profile editor. there you can change all values like you want without any error. save the profile to the desktop and copy&paste it to the encoder/profiles folder of the windows media encoder folger in your programs folder.
after that you can select that profile within videostudio and everything works.
User avatar
lata
Site Admin
Posts: 12732
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X 0x
processor: 4 10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: CVSX10, 18, 19, 20, PSP, PI, MS3D
Location: UK
Contact:

Re: VideoStudio X5 ULTIMATE Quality VBR Error

Post by lata »

Hi
It may be a windows operating system issue..although i am not sure if this is the same problem

I do not know about the error message, but there has been some issues in creating your own WMV profile relating to permissions.
Please view this post.
http://forum.corel.com/EN/viewtopic.php ... ns#p260150
Regards Trevor
Post Reply