audio problem wile rendring

Moderator: Ken Berry

Post Reply
Sharona
Posts: 31
Joined: Wed Mar 08, 2006 8:06 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte
processor: i5 2400
ram: 8 GB
Video Card: GeForce 430GT with 1 GB RAM
Hard_Drive_Capacity: 160GB 1 TB

audio problem wile rendring

Post by Sharona »

i'm working with corel video studio pro (X4) I insert a hole diesney movie to cut his end and use it in my movie. when i'm in "project mode" i'm not hearing the sound of the movie, when i'm in "clip mode" i can hear the voise'. i tried to make rendring but i have got soundless video clip- what can i do?
p.s
it's keep happen's with long movies, it's not happened with clips that i captured bymyself from the camera, and its happend in AVI movies

thank for your halp
User avatar
Ken Berry
Site Admin
Posts: 21456
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Intel NUC7i7BNB J31145-306
processor: Core i7-7567U + 32 GB Optane
ram: 16 GB
Video Card: Intel Iris Plus 650
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: Kogan 32" 4K 3840 x 2160
Corel programs: VS 2020; PSP 2020; MS3D; ASP 3; DRAW 17
Location: Levin, New Zealand

Re: audio problem wile rendring

Post by Ken Berry »

Sharona -- welcome to the forums! :lol: But you have posted in completely the wrong forum... :roll: I am moving your post to the Video Studio forum, where it should be...
Ken Berry
Sharona
Posts: 31
Joined: Wed Mar 08, 2006 8:06 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte
processor: i5 2400
ram: 8 GB
Video Card: GeForce 430GT with 1 GB RAM
Hard_Drive_Capacity: 160GB 1 TB

Re: audio problem wile rendring

Post by Sharona »

thanks but what from is the right forum?
Black Lab
Posts: 7430
Joined: Wed Dec 15, 2004 3:11 pm
operating_system: Windows 8
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
Location: Pottstown, Pennsylvania, USA

Re: audio problem wile rendring

Post by Black Lab »

What are the properties of the clips?

What are you outputting to? DVD, video file, etc.?
Sharona
Posts: 31
Joined: Wed Mar 08, 2006 8:06 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte
processor: i5 2400
ram: 8 GB
Video Card: GeForce 430GT with 1 GB RAM
Hard_Drive_Capacity: 160GB 1 TB

Re: audio problem wile rendring

Post by Sharona »

out puting - mpeg2
properties i dont know... it's avi movie. when i changed it to Mpeg file with other program it worked! but i want to save the using in onther program
Black Lab
Posts: 7430
Joined: Wed Dec 15, 2004 3:11 pm
operating_system: Windows 8
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
Location: Pottstown, Pennsylvania, USA

Re: audio problem wile rendring

Post by Black Lab »

With a clip in the library or timeline, right click on it and copy the properties here.
teknisyan
Posts: 2422
Joined: Wed Oct 06, 2010 4:18 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Sony Corporation VAIO
processor: Intel Corel i5
ram: 4 GB
Video Card: ATI Mobility Radeon HD 5650
sound_card: Realtek HD Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 GB
Location: Riyadh, KSA
Contact:

Re: audio problem wile rendring

Post by teknisyan »

Hello Sharona,

This can be a codec issue. Here are some of the codecs that you may want to install.
RealPlayer: http://www.real.com/
DivX: http://www.divx.com/en/software/divx-plus/codec-pack
XviD: http://downloads.xvid.org/downloads/xvidcore-1.2.2.zip
Windows Media Player: http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... dia-player or just download the Windows Encoder at http://www.microsoft.com/expression/pro ... rview.aspx
QuickTime: http://www.apple.com/quicktime/download/
Direct X: http://on-msn.com/aLrk0j (WinXP)
Direct X: http://www.microsoft.com/Windows/window ... tx-11.aspx (for Windows 7)
Like reading blogs?
About Tech
About Sports
Pnoy.Me - A URL Shortener
Follow me on Facebook & Twitter
Sharona
Posts: 31
Joined: Wed Mar 08, 2006 8:06 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte
processor: i5 2400
ram: 8 GB
Video Card: GeForce 430GT with 1 GB RAM
Hard_Drive_Capacity: 160GB 1 TB

Re: audio problem wile rendring

Post by Sharona »

i have the pack: K-lite mega codec version 7 it's not enough?
Sharona
Posts: 31
Joined: Wed Mar 08, 2006 8:06 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte
processor: i5 2400
ram: 8 GB
Video Card: GeForce 430GT with 1 GB RAM
Hard_Drive_Capacity: 160GB 1 TB

Re: audio problem wile rendring

Post by Sharona »

i'm attaching the properties here. thanks for your time!
Attachments
propeties of the clip
propeties of the clip
ulead copy.jpg (87.87 KiB) Viewed 12351 times
Black Lab
Posts: 7430
Joined: Wed Dec 15, 2004 3:11 pm
operating_system: Windows 8
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
Location: Pottstown, Pennsylvania, USA

Re: audio problem wile rendring

Post by Black Lab »

i have the pack: K-lite mega codec version 7 it's not enough?
That might be your problem. Read below.
http://forum.corel.com/EN/viewtopic.php ... odec+packs
Trevor Andrew

Re: audio problem wile rendring

Post by Trevor Andrew »

Hi Sharona

The frame size of 544 x 320 seems very unusual.
I would have thought 720 x 576.
Is this the original video file or has it been re-coded?

It is using “ffdshow” compression, have you installed this codec on your pc
Post Reply