Search found 152 matches

by DayO
Fri Dec 11, 2020 11:02 pm
Forum: VideoStudio
Topic: Re-Linking Not Functioning in New PC Setup
Replies: 8
Views: 362

Re: Re-Linking Not Functioning in New PC Setup

I'll give due consideration to changing back the drive letter.

But I do have some recently-installed programs on that drive, too.
by DayO
Thu Dec 10, 2020 10:04 pm
Forum: VideoStudio
Topic: Re-Linking Not Functioning in New PC Setup
Replies: 8
Views: 362

Re: Re-Linking Not Functioning in New PC Setup

Thanks. Foolishly, we didn't allocate the same drive letter when re-mounting that drive to the new PC. When I opened a Project file with missing links, both Relink and Smart Search were already checked, but the missing links didn't appear. Does look like I've got some serious manual re-linking to do...
by DayO
Wed Dec 09, 2020 10:44 pm
Forum: VideoStudio
Topic: Re-Linking Not Functioning in New PC Setup
Replies: 8
Views: 362

Re: Re-Linking Not Functioning in New PC Setup

I will enable RC to the new file locations and try that out, Thanks.
by DayO
Wed Dec 09, 2020 9:23 pm
Forum: VideoStudio
Topic: Re-Linking Not Functioning in New PC Setup
Replies: 8
Views: 362

Re-Linking Not Functioning in New PC Setup

Recently I set up a new Desktop PC (See my revised Profile), running under Windows 10 Pro. I added an HDD from the old PC that contained all my digital and video files. And re-installed VS Pro X9. When I opened a previous VS Pro X9 video file, the program could not Re-Link the various sequences. It ...
by DayO
Sat Oct 24, 2020 3:43 pm
Forum: VideoStudio
Topic: Adding Audio Track From Another Clip in VS Pro X9
Replies: 5
Views: 286

Adding Audio Track From Another Clip in VS Pro X9

After shooting an outdoor sequence with my camcorder, I found the audio track dead, probably due to an external mic failure. Now I want to add an audio track from another near-identical clip, with effects of a river beneath a bridge, to the video clip lacking audio. What would be the best procedure ...
by DayO
Tue Dec 10, 2019 4:25 pm
Forum: VideoStudio
Topic: Tutorial On Audio Mixing / VS Pro X9
Replies: 2
Views: 820

Re: Tutorial On Audio Mixing / VS Pro X9

No, will try that.

Thanks.
by DayO
Mon Dec 09, 2019 4:30 am
Forum: VideoStudio
Topic: Tutorial On Audio Mixing / VS Pro X9
Replies: 2
Views: 820

Tutorial On Audio Mixing / VS Pro X9

Where is there a good tutorial on audio mixing in VS Pro X9? I have a sound effects track I want to mix with an already-existing audio track. I applied the sound-effects track to the Voice Track, but I can't adjust the volume on the video clip to the point where it's mute. Is this a case of Audio Du...
by DayO
Thu Nov 21, 2019 3:08 pm
Forum: VideoStudio
Topic: Best Render Properties For YouTube Upload?
Replies: 2
Views: 602

Best Render Properties For YouTube Upload?

What are the most desirable Properties for rendering a short video (15 minutes) in VS Pro X9, destined for a YouTube Upload?

Thanks for any hints.
by DayO
Fri Nov 01, 2019 3:40 pm
Forum: VideoStudio
Topic: VS Pro X9 Suddenly Shuts Down
Replies: 16
Views: 3330

Re: VS Pro X9 Suddenly Shuts Down

Thank you!

Can you suggest project properties for rendering to MPEG that would give the finished product the best attributes
for uploading to YouTube?
by DayO
Fri Nov 01, 2019 2:49 am
Forum: VideoStudio
Topic: VS Pro X9 Suddenly Shuts Down
Replies: 16
Views: 3330

Re: VS Pro X9 Suddenly Shuts Down

No new PC recently. Just upgraded the RAM to 16 Gb two months ago.

Properties of Video;

NTSC drop frame (29.97 fps)
MPEG files
24 bits, 720 x 480, 29.97 fps
Upper Field First
(DVD-NTSC), 16:9
Video data rate: Variable (Max. 8000 kbps)
LPCM Audio, 48000 Hz, Stereo
by DayO
Fri Nov 01, 2019 1:21 am
Forum: VideoStudio
Topic: VS Pro X9 Suddenly Shuts Down
Replies: 16
Views: 3330

Re: VS Pro X9 Suddenly Shuts Down

Yes, my PC successfully rendered the video to MPEG format, then froze up.

I currently have 16353 Mgb of RAM.
by DayO
Fri Nov 01, 2019 12:52 am
Forum: VideoStudio
Topic: VS Pro X9 Suddenly Shuts Down
Replies: 16
Views: 3330

Re: VS Pro X9 Suddenly Shuts Down

So I rendered the Video but selected "Same as Property Settings" as you suggested--and the Rendering went just fine. Also checked "Smart Render." But... Afterwards, VS Pro X9 froze and wouldn't respond. When I went to Task Manager (in Win 7) to close the program, TM wouldn't respond--just got a froz...