Search found 57 matches

by rainer042
Mon Aug 20, 2018 9:49 am
Forum: General Questions & Getting Started
Topic: Fontsize in AftershotPro on WQHD displays on linux
Replies: 5
Views: 5848

Re: Fontsize in AftershotPro on WQHD displays on linux

I read the full QT blog for this:

https://blog.qt.io/blog/2016/01/26/high ... in-qt-5-6/

For me it does not work, allthough I have QT 5.6. I'll try again when I updated my distribution (openSuSE 42.3) to the latest level which is leap15.

Thanks
Rainer
by rainer042
Mon Jul 30, 2018 7:59 am
Forum: General Questions & Getting Started
Topic: Corel AfterShot Pro 3 and OpenSUSE Leap 15.0
Replies: 3
Views: 3117

Re: Corel AfterShot Pro 3 and OpenSUSE Leap 15.0

You can also simply install the old versions from Leap 42.3 Repos/DVD whatever. This also worked fine for me.

Have a nice day
Rainer
by rainer042
Wed Jan 10, 2018 8:32 am
Forum: General Questions & Getting Started
Topic: Fontsize in AftershotPro on WQHD displays on linux
Replies: 5
Views: 5848

Re: Fontsize in AftershotPro on WQHD displays on linux

Hello,

thank you very much hannes_hab and georgejkw for your answers. In between I have my new monitor, a Benq PD2700Q with a resolution of 2560x1440 and the font sizes have become a little bit smaller but its still ok to work with ASP in this setup.

Have a nice day
Rainer
by rainer042
Wed Jan 03, 2018 10:02 am
Forum: General Questions & Getting Started
Topic: Fontsize in AftershotPro on WQHD displays on linux
Replies: 5
Views: 5848

Fontsize in AftershotPro on WQHD displays on linux

Hello, I want to buy a new monitor for my linux system. The model I am interested in has a WQHD resolution of 2560×1440 (27"). For linux using KDE desktop I can adjust font sizes very easily but I seems that AftershotPro does not change its own eg menu font as well. So what I would like to know if t...
by rainer042
Sun Sep 03, 2017 5:58 am
Forum: Bugs & Suggestions
Topic: Lens Profile
Replies: 5
Views: 7870

Re: Lens Profile

I cannot tell whether Corel will include more lenses in ASP or not. However you can help yourself and add a new lens to ASP. I had the very same problem for two lenses a Nikon 24-85 F3,5-4,5 as well as a Samyang 14mm F2,8. I found profiles for these lenses in the LensFun open source project: http://...
by rainer042
Mon Mar 06, 2017 8:26 am
Forum: AfterShot Pro Plugins
Topic: asGPS: a geocoding plugin for ASP
Replies: 151
Views: 122085

Re: asGPS: a geocoding plugin for ASP

Hello, unfortunately I cannot tell you why google maps does not work for you, but when I tested asGPS yesterday with ASP 3.2 on my openSuSE42.2 (x86_64) system google maps just worked without any problems. Perhaps you should look in log files (ASP, system) to see if you find any hint for the problem...
by rainer042
Sun Mar 05, 2017 1:45 pm
Forum: AfterShot Pro Plugins
Topic: asGPS: a geocoding plugin for ASP
Replies: 151
Views: 122085

Re: asGPS: a geocoding plugin for ASP

Hello, just tested asGPS on AfterShot 3.2 on Linux x86_64. Works fine. I think you should publish it on Corels ASP plugin page. I was only luck that I found this page here in the forum. I thought it had long since been abandoned, allthough I think its great to have it back again. Only thing I am mis...
by rainer042
Tue Jan 31, 2017 9:13 am
Forum: General Questions & Getting Started
Topic: Strange clone displacement problem after adding lens profile
Replies: 2
Views: 3218

Re: Strange clone displacement problem after adding lens pro

Hmm, still no answers. It would be really great if someone would try so I could find out if something with my own ASP installation or if something with ASP itself might be wrong. Perhaps the process of testing looked to cumbersome. But actually its really easy. All files needed can easily be downlo...
by rainer042
Sun Jan 29, 2017 2:03 pm
Forum: General Questions & Getting Started
Topic: Strange clone displacement problem after adding lens profile
Replies: 2
Views: 3218

Re: Strange clone displacement problem after adding lens pro

Just a short update: In between I tested this problem also with ASP 3.2 on a Windows10 virtual machine. I copied the lens profile into C:\Users\Rainer\AppData\Local\Corel\AfterShot Pro 3\LensProfiles\ And after a restart of ASP using my D750 raw photo and with lens correction activated an with activ...
by rainer042
Sat Jan 28, 2017 1:28 pm
Forum: General Questions & Getting Started
Topic: Strange clone displacement problem after adding lens profile
Replies: 2
Views: 3218

Strange clone displacement problem after adding lens profile

Hello, I run ASP 3.2 on my openSuSE 42.2 linux system. Recently got a new camera (D750) and a new lens (Nikkor 24-85 3.5-4.5 VR). The problem was that this lens is not in the correction database and it really needs correction :-; . There is a similar variant of this lens without VR but its not the s...
by rainer042
Sun May 22, 2016 3:02 pm
Forum: Bugs & Suggestions
Topic: Problem with highlight recovery and blemish clone circles
Replies: 9
Views: 4601

Re: Problem with highlight recovery and blemish clone circle

grubernd wrote: you can, but it is not really obvious with a lot of circles.

- drag the circle to another location.
- this will select it in the list.
- hit the trashcan icon in the layer control panel.
- gone.
Just tried your tip. Works great. Its not really intuitive but a its a solution.

Thanks a lot
Rainer
by rainer042
Sun May 22, 2016 7:43 am
Forum: Bugs & Suggestions
Topic: Problem with highlight recovery and blemish clone circles
Replies: 9
Views: 4601

Re: Problem with highlight recovery and blemish clone circle

Well as far as possible I try to do everything in ASP. I like to use one tool as this makes it easier to change a setting later on. Since ASP offers the use of plug-ins you can also use the wavelet sharpening in ASP. As far as I know the algorithm if not even most of the code is the same like in gimp.
by rainer042
Fri May 20, 2016 10:12 am
Forum: Bugs & Suggestions
Topic: Problem with highlight recovery and blemish clone circles
Replies: 9
Views: 4601

Re: Problem with highlight recovery and blemish clone circle

Just for the records: I am using the paid version of ASP3 and this version also has a valid serial number.
So I guess the heal-clone layer problem is simply a bug.
by rainer042
Thu May 19, 2016 3:05 pm
Forum: Bugs & Suggestions
Topic: Problem with highlight recovery and blemish clone circles
Replies: 9
Views: 4601

Re: Problem with highlight recovery and blemish clone circle

Regarding question 2: I just tried if I could add another heal/clone layer but this is not possible since the "+Heal/Clone"-button in the layers dialog is disabled, because this photo has already one heal/clone layer. This dialog allows exactly one heal/clone layer. I could however add more "adapt s...
by rainer042
Tue May 17, 2016 10:22 am
Forum: Bugs & Suggestions
Topic: Problem with highlight recovery and blemish clone circles
Replies: 9
Views: 4601

Problem with highlight recovery and blemish clone circles

Hello, recently I started working with ASP3. I discovered three problems that I hope can be fixed soon: 1. Problem in new highlight recovery Because I just had just finished a photo needing highlight recovery using ASP2 I created a copy of this master file and looked at the result in ASP3. In ASP2 e...