NEW! PaintShop Pro 2019

Poor Editing Experience

Re: Poor Editing Experience

Postby lata » Sun Mar 17, 2019 12:23 pm

Hi brycii
And welcome to the forums
As far as I know Smart Proxy affects project playback and not clip playback

If you use your media players ( Film & TV etc.) to play the video does it play ok
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 10803
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: Poor Editing Experience

Postby Davidk » Mon Mar 18, 2019 6:37 am

Effects you have applied to an clip are only seen in project mode.
User avatar
Davidk
 
Posts: 1383
Joined: Wed Nov 26, 2008 12:08 pm
Location: Brisbane Australia
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte H97M-D3H
processor: Intel core i3 3.7ghz dual core processor
ram: 8Gb
Video Card: NVIDIA GeForce 9500 GT
Hard_Drive_Capacity: 5.8Tb
Monitor/Display Make & Model: Viewsonic Vx1935wm
Corel programs: VideoStudio X5,X6,X7,X8,X9,X10,2018,2019

Re: Poor Editing Experience

Postby laurentje » Mon Mar 18, 2019 10:10 am

JPW wrote:... Is there something I'm doing wrong in VS that would cause this kind of issue?

I put always thumbnails OFF when editing (see preferences: clip display mode: file name only). Otherwise editing is not smooth even with HD-clips.
laurentje
 
Posts: 59
Joined: Thu Feb 01, 2007 9:35 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Dell XPS 8920
processor: Intel i7-7700 3.60 GHz
ram: 16 GB
Video Card: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB
sound_card: Realtek
Hard_Drive_Capacity: 2T + 250MB
Monitor/Display Make & Model: Samsung S24B350
Corel programs: VideoStudio X10

Re: Poor Editing Experience

Postby lata » Mon Mar 18, 2019 10:12 am

Davidk wrote:Effects you have applied to an clip are only seen in project mode.


Try applying FX Auto Sketch ( as that’s easy to id) to one of the media samples, I used SP-V10 and also any image
If the effect does not show, play in clip mode.
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 10803
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: Poor Editing Experience

Postby Davidk » Mon Mar 18, 2019 11:19 pm

I've never used anything but thumbnails on for clips, and never had an issue. With the nails on, it's only a small image but you know which file you are dealing with.
User avatar
Davidk
 
Posts: 1383
Joined: Wed Nov 26, 2008 12:08 pm
Location: Brisbane Australia
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte H97M-D3H
processor: Intel core i3 3.7ghz dual core processor
ram: 8Gb
Video Card: NVIDIA GeForce 9500 GT
Hard_Drive_Capacity: 5.8Tb
Monitor/Display Make & Model: Viewsonic Vx1935wm
Corel programs: VideoStudio X5,X6,X7,X8,X9,X10,2018,2019

Previous

Return to VideoStudio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests