NEW! PaintShop Pro 2019

VS 2018 SP3 is now available

VS 2018 SP3 is now available

Postby tletter » Wed Jul 11, 2018 5:22 pm

VS 2018 SP3 is now available. The update for me was from VS 21.2.0.113 to VS 21.3.0.141.

There was no readme about what is fixed but I hoping that the instability whilst rendering has been addressed.

tletter
https://www.youtube.com/user/tletter
Last edited by tletter on Wed Jul 11, 2018 6:04 pm, edited 1 time in total.
tletter
 
Posts: 291
Joined: Thu Jul 16, 2015 12:23 am
Location: Canada
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: i7-3632QM 2.2 GHz
ram: 16GB
Hard_Drive_Capacity: 1TB
Corel programs: X4, X5, X6, X7, X8, X9, X10, 2018

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby BrianCee » Wed Jul 11, 2018 5:47 pm

.
Typo ? - should be VS 21.3.0.141 tletter
.
.
My VideoStudio demo videos - https://www.youtube.com/user/MrBrianCee
BrianCee
 
Posts: 5459
Joined: Sat Jan 21, 2012 1:04 pm
Location: London England UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
ram: 8GB
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: HP
Corel programs: VS X4,X5,X6,X7,X8, X9, X10

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby tletter » Wed Jul 11, 2018 6:07 pm

BrianCee wrote:Typo ? - should be VS 21.3.0.141 tletter

True.

Have you seen a list of what has been fixed? Thx.

tletter
https://www.youtube.com/user/tletter
tletter
 
Posts: 291
Joined: Thu Jul 16, 2015 12:23 am
Location: Canada
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: i7-3632QM 2.2 GHz
ram: 16GB
Hard_Drive_Capacity: 1TB
Corel programs: X4, X5, X6, X7, X8, X9, X10, 2018

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby Ken Berry » Wed Jul 11, 2018 8:04 pm

I'm not a happy camper! :cry: I downloaded and installed SP3 on my 21.2.0.113. Now I cannot open VS! I get a message saying the correct path cannot be found or I'm not authorized to use it... Get the same when I try to use 'Run As Administrator"...

Am now starting the long process of uninstalling and reinstalling.
Ken Berry
User avatar
Ken Berry
Site Admin
 
Posts: 20272
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
Location: Levin, New Zealand
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Intel NUC7i7BNB J31145-306
processor: Core i7-7567U + 32 GB Optane
ram: 8 GB
Video Card: Intel Iris Plus 650
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: Kogan 28" 4K 3840 x 2160
Corel programs: VS 2018; PSP 2018; MS3D; ASP 3; DRAW 17

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby tletter » Wed Jul 11, 2018 8:13 pm

Ken Berry wrote:I downloaded and installed SP3 on my 21.2.0.113. Now I cannot open VS!

Fortunately the installation worked fine for me but there is no indication of what issues this SP addresses. Without this information it's unclear why anyone should install it.

tletter
https://www.youtube.com/user/tletter
tletter
 
Posts: 291
Joined: Thu Jul 16, 2015 12:23 am
Location: Canada
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: i7-3632QM 2.2 GHz
ram: 16GB
Hard_Drive_Capacity: 1TB
Corel programs: X4, X5, X6, X7, X8, X9, X10, 2018

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby Ken Berry » Wed Jul 11, 2018 8:48 pm

Totally uninstalled, including manual wiping of remnant files in Program Files and Program Files (x86). Reinstallation process automatically included SP3.

I have also asked developers for the list of fixes in SP3.
Ken Berry
User avatar
Ken Berry
Site Admin
 
Posts: 20272
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
Location: Levin, New Zealand
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Intel NUC7i7BNB J31145-306
processor: Core i7-7567U + 32 GB Optane
ram: 8 GB
Video Card: Intel Iris Plus 650
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: Kogan 28" 4K 3840 x 2160
Corel programs: VS 2018; PSP 2018; MS3D; ASP 3; DRAW 17

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby Ken Berry » Wed Jul 11, 2018 10:21 pm

Here's the list of fixes given to me by the developers -- 24 in all:

mp4 video crashes Video Studio
Panasonic clips will have frozen preview, or green artifacts
Add rotate support for 360 double fisheye
Show grid lines, timeline preview fails
Watermark when ProDAD Mercalli applied
Split Screen: Edit template and save, VS crash after a few minutes
Newblue packs from IPP will not be listed
Trial: Error message in DVD burn if clips on overlay track
MCE performance problems after SP2 applied
Unable to change Title color when Library and Options panels are open
Morphing: lines / points are changed after reopening Customize
Can't open SplitScreen in VS 21.5
Content Template not displayed after purchase / installation
Logitech Camera settings revert to default after capture
No audio in MOV even if QT installed
MCE: all camera views show the same source
3D Title Editor controls lost when resize
Split Screen editor controls lost when resize
"Unexpected File Format" error, when edit a new 3D Title
Track content misaligned after moving playhead
Can't save customized layout
Save as compatible with older version, can't open that project in the older version
Please update cleanup tool for VS 2018
Regression: Mpeg-4 file hangs VS 2018 SP3, works okay in earlier releases
Ken Berry
User avatar
Ken Berry
Site Admin
 
Posts: 20272
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
Location: Levin, New Zealand
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Intel NUC7i7BNB J31145-306
processor: Core i7-7567U + 32 GB Optane
ram: 8 GB
Video Card: Intel Iris Plus 650
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: Kogan 28" 4K 3840 x 2160
Corel programs: VS 2018; PSP 2018; MS3D; ASP 3; DRAW 17

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby pepegota » Wed Jul 11, 2018 11:34 pm

I click on download and get a screen but, no download is forthcoming .
pepegota
 
Posts: 643
Joined: Thu Jun 11, 2009 5:49 pm
Location: USA
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUS Prime H370 - Plus
processor: Intel i7 - 8700
ram: 32 GB
Video Card: Nvidia GT 1030
sound_card: On board sound
Hard_Drive_Capacity: 2 TB
Monitor/Display Make & Model: Ben Q, "21" LCD
Corel programs: VS 2018

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby Davidk » Thu Jul 12, 2018 12:19 am

I've also downloaded sp3. And the identical problem reported here
https://forum.corel.com/EN/viewtopic.php?f=1&t=63451&p=355725&hilit=sp2#p355725
for sp2 has not been fixed - the response for sp3 is the same as I reported for sp2, and Nick Glus acknowledged in that thread he could replicate it.

I've also brought this queer response to update up several times in other places - that unless fixed out of cycle eg by a hot fix - the same thing would happen when the next sp was released. No hotfix has happened, and the experience reported for sp2 has repeated with sp3. Further, there's no mention of it in the fix list Ken published today, so it seems that this is going to go on, and on, and . . . you get the idea.

Choosing update got my internet data switch activity light running hot, but otherwise NO indication in VS that anything was happening. Attached is the message window I got AFTER the data switch activity light had finished flashing with the download activity, AND then the 2nd VS2018 start after choosing update.
2018 update msg after 2nd start.jpg

Sigh. This is something that will affect every VS user - old hand or newbie, already posted about it here. Sometimes Corel seems to go out of it's way to convince it's non-tech users that the program is broken, when a little attention after an alert would make a world of difference.
User avatar
Davidk
 
Posts: 1234
Joined: Wed Nov 26, 2008 12:08 pm
Location: Brisbane Australia
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte H97M-D3H
processor: Intel core i3 3.7ghz dual core processor
ram: 8Gb
Video Card: NVIDIA GeForce 9500 GT
Hard_Drive_Capacity: 5.8Tb
Monitor/Display Make & Model: Viewsonic Vx1935wm
Corel programs: Video Studio X5,X6,X7,X8,X9,X10,2018

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby imaref » Thu Jul 12, 2018 1:48 am

Once you install the update, if you want to save a copy of the update for later it's location is:

C:/Users/(YourUserName)/AppData/Local/Corel/VideoStudio2018
imaref
 
Posts: 10
Joined: Tue Feb 10, 2015 3:52 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: HP 81D4
processor: Intel Core i7-7500U
ram: 16GB
Video Card: Nvidia 940MX and Intel HD 620
sound_card: Conexant ISST Audio
Hard_Drive_Capacity: 1TB

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby lata » Thu Jul 12, 2018 9:37 am

imaref wrote:Once you install the update, if you want to save a copy of the update for later it's location is:

C:/Users/(YourUserName)/AppData/Local/Corel/VideoStudio2018


Thanks imaref

I had not realised that location saved the SP’s, but only seems to be for 2018?
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 10387
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby RickMen » Thu Jul 12, 2018 9:52 am

Does sp3 fix the sorting of clips by date and time in the panel?
JVC Everio GZ-HD40, VideoStudio 2018 Ultimate, Sony FDR-AX53
RickMen
 
Posts: 84
Joined: Mon Mar 30, 2009 6:03 am
Location: Sydney, Australia
operating_system: Windows 8.1
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte h97-hd3 x64 PC
processor: Intel i7-4790 3.60GHz
ram: 16GB
Video Card: NVIDIA GeForce GT 730
sound_card: Realtek HD Audio
Hard_Drive_Capacity: SSD 256GB
Monitor/Display Make & Model: Philips 246V5 24inch wide LCD

Re: VS 2018 Update / 21.2.0.113

Postby Nemo » Thu Jul 12, 2018 10:06 am

I've recently installed SP3 to my CVS 2018 and shortly after HEVC video extension from the Microsoft Store.

Now whatever i try to encode in any format looks like poorly compressed 640x480 movie upscaled to match higher resolution. I.e. if I encode 2160p in h264 or h265 movie subtitles are sharp and in proper resolution but the movie below looks like PC movie form 90-ties 640x480 with large pixels and strange mosaic dithering. Encoding process is very fast and it looks like source movies goes to encoder in low res, no matter in how good quality was original sources.

I'm not sure what causes this effect - SP3 or installing HEVC video extension from the Microsoft Store. Anyway It was not possible to encode h265 before I install this extension on my hardware (which of course should support it).

Please help!
Nemo
 
Posts: 1
Joined: Thu Jul 12, 2018 9:52 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: I7 6700T
ram: 16GB
Video Card: GTX 1070
Hard_Drive_Capacity: 6TB
Monitor/Display Make & Model: Phillips 4K
Corel programs: CVS 2018

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby lata » Thu Jul 12, 2018 10:08 am

RickMen wrote:Does sp3 fix the sorting of clips by date and time in the panel?


I have just uninstalled the program to do a clean install
But as far as i know -- NO--
We are unable to move clips within the media library, as that has not been fixed i assume the date order has not been fixed.

But you can apply the SP3 and let us know your findings
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 10387
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: VS 2018 SP3 is now available

Postby BJC » Thu Jul 12, 2018 10:25 am

"" I have just uninstalled the program to do a clean install""

Is that the forum recommendation when installing updates lata - should every one uninstall the program to do a clean install to update
BJC
 
Posts: 85
Joined: Thu Jan 24, 2013 9:21 am
operating_system: Windows 8.1
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
ram: 8GB
Hard_Drive_Capacity: 1TB

Next

Return to VideoStudio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests