NEW! Corel PaintShop Pro 2018

bug-paper selection -canon printers Windows 10

Bugs & Suggestions

bug-paper selection -canon printers Windows 10

Postby fullermac » Sun Nov 29, 2015 6:49 pm

I am having a problem similar to but more severe than that discussed in the following topic:
viewtopic.php?f=90&t=48523&p=264181&hilit=paper+selection#p259799

I cannot select certain page sizes in Aftershot Pro 2 (either 32 or 64 bit) with either my Canon Pro 100 or Canon MG 5620. When I click on page settings, paper size I can select 4x6, or 5x7, but when I click OK it is not actually selected. It does let me select certain sizes such as A4 and 8.5x11, but not the ones I really need. I have reinstalled the most recent print drivers and updated AFP, deleted the AFP print.queue file. Any thoughts to correct or work around this other than printing outside of ASP? No other program has this problem, including Paintshop Pro.

Thanks
fullermac
 
Posts: 4
Joined: Sun Nov 29, 2015 5:57 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: asus pro97
processor: intel i7
ram: 16gig
Video Card: msi 980
sound_card: no sond card
Hard_Drive_Capacity: 1 terabyte
Monitor/Display Make & Model: hp zr242
Corel programs: paintshop pro x8 aftershot pro

Re: bug-paper selection -canon printers Windows 10

Postby JohnInNJ » Mon Nov 30, 2015 8:09 am

I'm having the exact same problem. I'm using Windows 7 64bit with a Canon Pro-100 printer.

From ASP2, when I chose, "File", "Print", a print window opens and in that window for "Print Layout" I'm using "Fixed Size", "Custom" and 13.00 X 19.00 inches. If I click on "Scale crop" I get no image, but if I pick "Scale reduce" I see the photo I wish to print.

Then I go to "Page Settings" and while I have a wide choice, it keeps reverting to A4 while I need A3+. I was able to print out one 8 X 11 photo unfortunately on 13 X 19 stock.

I'm able to print from LR an PS CS6 using a Canon plug-in. This plug-in is not available for ASP. Is it the lack of plug-in compatibility that's causing these problems printing to the Canon Pro-100?

All of my drivers are up-to-date.
JohnInNJ
 
Posts: 2
Joined: Mon Nov 30, 2015 7:35 am
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. SABERTOOTH Z97 MARK 2 Rev 1.
processor: 3.60 gigahertz Intel Core i3-4340
ram: 8GB
Video Card: AMD Radeon R9 280
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 3 TBs
Monitor/Display Make & Model: DELL E2715H
Corel programs: ASP2

Re: bug-paper selection -canon printers Windows 10

Postby JohnInNJ » Mon Nov 30, 2015 4:47 pm

One work-around I used this morning was to export the photo as a jpeg from ASP2 to LR and then use the Canon plug-in (Canon Print Studio Pro which is bundled with the Pro-100 printer) to print a 13 X 19 finished product. But this work-around sure does take the shine off ASP2 as an alternative to LR.
JohnInNJ
 
Posts: 2
Joined: Mon Nov 30, 2015 7:35 am
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. SABERTOOTH Z97 MARK 2 Rev 1.
processor: 3.60 gigahertz Intel Core i3-4340
ram: 8GB
Video Card: AMD Radeon R9 280
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 3 TBs
Monitor/Display Make & Model: DELL E2715H
Corel programs: ASP2

Re: bug-paper selection -canon printers Windows 10

Postby fullermac » Mon Nov 30, 2015 6:37 pm

JohnInNJ wrote:I'm having the exact same problem. This plug-in is not available for ASP. Is it the lack of plug-in compatibility that's causing these problems printing to the Canon Pro-100?

All of my drivers are up-to-date.

No, the plugin were designed only to work with Adobe and Canon products. Paintshop Pro paper selection works fine without it.
fullermac
 
Posts: 4
Joined: Sun Nov 29, 2015 5:57 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: asus pro97
processor: intel i7
ram: 16gig
Video Card: msi 980
sound_card: no sond card
Hard_Drive_Capacity: 1 terabyte
Monitor/Display Make & Model: hp zr242
Corel programs: paintshop pro x8 aftershot pro

Re: bug-paper selection -canon printers Windows 10

Postby fullermac » Sat Mar 05, 2016 8:29 pm

So I finally found a way around this to select the correct paper size. If you select print it brings up the printer dialog box. Hit preferences and through the tabbed menus there choose your paper size and it will stick.
fullermac
 
Posts: 4
Joined: Sun Nov 29, 2015 5:57 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: asus pro97
processor: intel i7
ram: 16gig
Video Card: msi 980
sound_card: no sond card
Hard_Drive_Capacity: 1 terabyte
Monitor/Display Make & Model: hp zr242
Corel programs: paintshop pro x8 aftershot pro

Re: bug-paper selection -canon printers Windows 10

Postby rijndorp » Mon Jun 13, 2016 3:14 pm

Thought AfterShot Pro3 would be an improvement. That is not the case as the print module does not work properly.
COREL PLEASE CORRECT QUICKLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rijndorp
 
Posts: 1
Joined: Mon Jun 13, 2016 2:45 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Dell Inc. 083Y5F A00
processor: 2.00 gigahertz Intel Core i7-4510U
ram: 16284 MB
Video Card: NVIDIA GeForce GT 750M [Display adapter]
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: Felbridge
Monitor/Display Make & Model: Generic PnP Monitor (17.1"vis, January 2011)

Re: bug-paper selection -canon printers Windows 10

Postby fullermac » Fri Dec 23, 2016 7:53 pm

I can confirm that this bug continues in Aftershot 3. You still cannot select most paper sizes.
fullermac
 
Posts: 4
Joined: Sun Nov 29, 2015 5:57 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: asus pro97
processor: intel i7
ram: 16gig
Video Card: msi 980
sound_card: no sond card
Hard_Drive_Capacity: 1 terabyte
Monitor/Display Make & Model: hp zr242
Corel programs: paintshop pro x8 aftershot pro

Re: bug-paper selection -canon printers Windows 10

Postby madbrain » Sat Feb 18, 2017 4:00 am

I'm affected by this as well. Printing module in Aftershot Pro 1, 2, 3 is pretty much useless.

My current workaround is to export a TIFF to Paintshop Pro and print from there ... But that means I had to buy another program.

Also, a TIFF file gets added to the Aftershot catalog every time, which I have to subsequently delete.

Really much less than ideal !
madbrain
 
Posts: 19
Joined: Sat Jun 09, 2012 6:32 am
operating_system: Windows 7 Ultimate
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte GA-990FX-UD3
processor: AMD FX-8350
ram: 32GB
Video Card: nVidia GTX 750Ti
sound_card: ECHO Audiofire 12
Hard_Drive_Capacity: 5TB
Monitor/Display Make & Model: HP LP3065 30" x 2 + Asus PA238Q 23" x 1


Return to Bugs & Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests