Page 1 of 1

Not able to change default settings - permissions problem?

PostPosted: Mon Oct 08, 2018 4:08 pm
by robert_ve3vpl
Running 3.5.0.350 on iMac running Sierra 10.12.6.

I would like to change the default crop aspect to 4 to 3 (I own micro 4/3s cameras) to avoid the drop-down menu every time.

When I right-click on a thumbnail, the settings section choices "save as camera default" is greyed out, as is "save as raw default".

Also, I do not have a "settings" section in the main Edit Menu drop-down. I was led to believe that there should be one on another forum thread.

Might I be having a permissions problem? I am not running the app as Administrator but rather as a user. During the install, I did click on the choice "may available to all users" (or however it is phrased).

I have never been able to do this, this is not new behaviour for this versions.

Thanks.

Re: Not able to change default settings - permissions proble

PostPosted: Mon Oct 08, 2018 6:17 pm
by robert_ve3vpl
Finally realized that I'm using an Olympus E-M1 and there is no profile for it. I thought there was but it's actually E-M1 II and I didn't notice. My goof.

Does anyone have a profile for E-M1?

Re: Not able to change default settings - permissions proble

PostPosted: Fri Oct 12, 2018 8:08 am
by mikmak
The profile for E-M1 is standard in ASP. Have used for several years now.
/Per

Re: Not able to change default settings - permissions proble

PostPosted: Sun Oct 14, 2018 12:50 am
by robert_ve3vpl
Thanks.

Hmmm, I see a profile for E-M1 Mark II, but I don't have one for the earlier model. I must have done something wrong.