NEW! Corel PaintShop Pro 2018

Default crop size

AfterShot Pro General Questions & Getting Started Forum

Default crop size

Postby wsmyth » Tue Sep 12, 2017 11:25 pm

I have searched and cannot find it. I am sorry if this has been answered previously.

Almost all of my cropping is 16:9. Yet every time I click the crop button, it comes up 2:3. I change it to 16:9, do my editing.

Next image, click on crop, 2:3. Can I change it so 16:9 comes up as default?

Cheers,
Bill
User avatar
wsmyth
 
Posts: 14
Joined: Sun Sep 10, 2017 5:25 pm
Location: Colorado
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
Hard_Drive_Capacity: 3TB
Corel programs: PaintShop Pro 2018

Re: Default crop size

Postby hannes_hab » Wed Sep 13, 2017 11:04 am

as with other settings you can save your default cropsize as camera (or raw) default and also as preset
regards Hannes
austria

Nikon D7000 + D70, Nikon P6000, Nikon P330, Nikon coolscan LS 2000 with Vuescan
bibble 4, bibble 5, ASP mostly on Ubuntu 14.04 ( sometimes Suse Linux 11.4 or WIN7)
hannes_hab
 
Posts: 255
Joined: Sat Jan 14, 2012 4:49 am
Location: Austria
operating_system: Linux
System_Drive: Z
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK P8H77-I
processor: Intel Core i7 3770K 3.5 GHz x 8
ram: 16 GB
Video Card: AMD Radeon R7 200 Series
sound_card: Radeon HD 7700 7800 Sapphire
Hard_Drive_Capacity: 2x250GbSSD
Monitor/Display Make & Model: LG IPS 21:9 UltraWide 34UM95-P 3440x1440
Corel programs: AfterShotPro 1, 2, (3)

Re: Default crop size

Postby robert_ve3vpl » Wed Dec 20, 2017 12:41 am

This may be a dumb question but where are camera (raw) defaults set? (on MAC)

I see nothing in the Preferences tab.

I seem to be missing something basic here.
robert_ve3vpl
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 12, 2017 7:53 pm
operating_system: Mac
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: Default crop size

Postby hannes_hab » Wed Dec 20, 2017 2:01 pm

Select one image from camera X and set everything the way you think
it should look for this camera.
After you have set everything according to your wishes, just select Edit
→ Settings → Save as camera default settings to store the setting as the
default for that camera. Repeat this step for each camera by opening
one image from the corresponding camera, changing the settings, and
then saving as camera default.
From now on, for every camera that has camera-specific default set-
tings, AfterShot will use these settings instead of the global default
RAW settings.
(from AFX AfterShot Survival Guide)

Instead of Menu Edit:
→ Settings → Save as camera default settings - you also may click on the thumbnail: - right mouse key - → Settings → Save as camera default

See also page96 of the manual (http://www.aftershotpro.com/en/products ... /#learning -> User Guide
regards Hannes
austria

Nikon D7000 + D70, Nikon P6000, Nikon P330, Nikon coolscan LS 2000 with Vuescan
bibble 4, bibble 5, ASP mostly on Ubuntu 14.04 ( sometimes Suse Linux 11.4 or WIN7)
hannes_hab
 
Posts: 255
Joined: Sat Jan 14, 2012 4:49 am
Location: Austria
operating_system: Linux
System_Drive: Z
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK P8H77-I
processor: Intel Core i7 3770K 3.5 GHz x 8
ram: 16 GB
Video Card: AMD Radeon R7 200 Series
sound_card: Radeon HD 7700 7800 Sapphire
Hard_Drive_Capacity: 2x250GbSSD
Monitor/Display Make & Model: LG IPS 21:9 UltraWide 34UM95-P 3440x1440
Corel programs: AfterShotPro 1, 2, (3)

Re: Default crop size

Postby robert_ve3vpl » Wed Dec 20, 2017 6:16 pm

Much thanks. Amazing how I can miss something so obvious yet catch other more obscure things.
robert_ve3vpl
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 12, 2017 7:53 pm
operating_system: Mac
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit


Return to General Questions & Getting Started

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests