NEW! PaintShop Pro 2019

Error 0x80040707 installing MovieFactory 7 SE

Several users have been unsure where to post issues relating to the copy of MovieFactory 7 SE now supplied with VideoStudio X3. To make life easier you can post problems here.

Moderator: Ken Berry

Error 0x80040707 installing MovieFactory 7 SE

Postby coolspud » Mon Feb 21, 2011 10:46 pm

Hi everybody,

I finally registered X3 and patched it up to patch 3 but now that I want to install MovieFactory 7 SE I get an "Internal Failure" popup which looks like this:

Internal Failure
Error Number: 0x80040707
Description: [blank - nothing here]
[ OK ] <--- click OK button

Has anyone else seen this?
It happens just before firing up the AVControlSDK bit of the DMF7SE installation.

I've checked previous threads:
http://phpbb.ulead.com.tw/EN/viewtopic.php?f=2&t=25869
http://phpbb.ulead.com.tw/EN/viewtopic.php?t=24693&highlight=avcontrol
...but they haven't been helpful. My paths according to the link on the first post are fine. However, I can't find the extracted files mentioned in the second post because when I double click DMF7SEforVSX3.exe it immediately launches the installer and I can't trace where the extracted files should be. I think it runs the whole installation straight off the EXE.

If it makes any difference I ran all the X3 patches first, then tried to install DMF7SE.

So... is this an error message I should be worried about?

My PC is running XP Pro SP3 without any U-lead software that I'm aware of.
It's a reformatted hard drive, 4 Gb RAM, Core i5 cpu.
It's got Office and Adobe CS4 on it, but that's about it apart from Quicktime player, Real player, and Corel's Video Studio X3.
coolspud
 
Posts: 20
Joined: Thu Nov 04, 2010 12:12 pm
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
processor: Intel Core i5-750 2.6Ghz
ram: 4Gb
Video Card: ATI Saphire HD 4350

Re: Error 0x80040707 installing MovieFactory 7 SE

Postby coolspud » Tue Feb 22, 2011 12:31 am

Ok... I spent a few hours on this but it seems that the problem will go away if you install DMF7SE without changing any of the country/video settings on the installation wizard.

After a few attempts involving flushing out my system with C'Cleaner after uninstalling and reinstalling DMF7SE a few times and almost giving up, I tried one last time and left the standard (default) settings to USA / NTSC and it installed quietly. Grrrr! (I live in the UK which is PAL).

Haven't tried it yet but I suppose you can change these settings when you switch over to DMF7SE from X3 at burn time?!?!?!

Anyhow, hope this helps anyone in the same boat.
coolspud
 
Posts: 20
Joined: Thu Nov 04, 2010 12:12 pm
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
processor: Intel Core i5-750 2.6Ghz
ram: 4Gb
Video Card: ATI Saphire HD 4350

Re: Error 0x80040707 installing MovieFactory 7 SE

Postby Ken Berry » Tue Feb 22, 2011 12:54 am

It shouldn't be happening at all, and that solution is not really a satisfactory one. Most of us had no trouble installing MF 7 SE to our own country/TV system. But that being said, I have to confess I have no idea what that specific error message indicates.
Ken Berry
User avatar
Ken Berry
Site Admin
 
Posts: 20323
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
Location: Levin, New Zealand
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Intel NUC7i7BNB J31145-306
processor: Core i7-7567U + 32 GB Optane
ram: 8 GB
Video Card: Intel Iris Plus 650
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: Kogan 28" 4K 3840 x 2160
Corel programs: VS 2018; PSP 2018; MS3D; ASP 3; DRAW 17

Re: Error 0x80040707 installing MovieFactory 7 SE

Postby coolspud » Tue Feb 22, 2011 9:25 am

I agree, it sounds odd. If it's anything to go by this is an error from InstallShield which, on their customer service/debugging site, asks customers to confirm their registry paths:

http://consumerdocs.installshield.com/selfservice/viewContent.do?externalId=Q108167&sliceId=1

If it all looks fine (which on my system it does - plus it's a fresh clean XP Pro installation with SP3) it asks you to contact the software manufacturer and report the problem.

Just to dig a bit deeper, I checked that all my Regional settings were set to United Kingdom: Keyboard, Language and the Unicode settings: Control Panel > Regional and Language Options > Regional Options / Languages / Advanced (tabs)

If it helps to diagnose the problem I have a low-end (but works fine) ATI 4350 graphics card with the Catalyst Control Centre installed (it's the software which ATI installs as part of the drivers). It's the most recent one I downloaded from ATI's (AMD now) website, so all drivers are up to date as far as I know.

Just one final bit: seems it did install fine this last time around because X3 doesn't report any further updates available, while before, DMF7SE kept appearing there. I suppose if X3's happy then all's ok...?!

FWIW: Just heard about the earthquake in NZ Ken.
coolspud
 
Posts: 20
Joined: Thu Nov 04, 2010 12:12 pm
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
processor: Intel Core i5-750 2.6Ghz
ram: 4Gb
Video Card: ATI Saphire HD 4350


Return to MovieFactory 7 SE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest