NEW! PaintShop Pro 2019

Name change in batch

Corel Paint Shop Pro

Moderator: Kathy_9

Name change in batch

Postby Theo van Rijen » Tue Jul 16, 2019 3:43 pm

I cannot change name in batch of foto. See error message in annex
Regards
Attachments
Aantekening 2019-07-16 163636.png
Theo van Rijen
 
Posts: 4
Joined: Tue Jul 16, 2019 1:43 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: Name change in batch

Postby ehume » Tue Jul 16, 2019 6:10 pm

Theo van Rijen wrote:I cannot change name in batch of foto. See error message in annex
Regards

I must say, I have never tried to change a batch of names from inside PSP; Windows is so easy. I import a collection of images from a camera. Say they are Named p9876.jpg, P9876.rw2, P9877.jpg, P9877.rw2, etc. I then do a ctrl-A (selecting all), then an F2 (rename). Even though it only shows action in one file, it changes the name of all of them, up to many, many files (I have never maxed this out). The result is Name (1).jpg, Name (1).rw2, Name (2).jpg, Name (2).rw2, etc.

It's batch rename, respecting differing file types. This is why I do not look to apps like PSP to do batch rename.
Had PS3, PSP3; Installed: PSP-4.12, 5.03, 6.02, 7.04 (liked it a lot & used it for years), 9.00, 10, 11, x4, x6, x7, x8, x9; now using PSPx10 (PSP 2018; version 20.2.0.1 x64) on Win 10-64; rejected PSP 2019.
User avatar
ehume
 
Posts: 487
Joined: Tue Sep 18, 2012 2:05 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabyte GA-Z87X-UD4H
processor: i7 4770k
ram: 16GB
Video Card: Intel HD4600
sound_card: no_sound_card
Hard_Drive_Capacity: 512GB+4TB
Monitor/Display Make & Model: Acer KN242HYL
Corel programs: PSP 2018 32b & 64b, AS3 64b, PE5 64b

Re: Name change in batch

Postby Theo van Rijen » Wed Jul 17, 2019 2:22 pm

You are right : it can be done in Windows but since it is a function within the program I tried that first.
Thanks
Theo van Rijen
 
Posts: 4
Joined: Tue Jul 16, 2019 1:43 pm
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit


Return to Paint Shop Pro

Who is online

Users browsing this forum: Rosemary and 5 guests