NEW! PaintShop Pro 2019

How do I set auto chapter points ?

Moderator: DVDDoug

How do I set auto chapter points ?

Postby scottb721 » Thu Jun 04, 2009 9:31 am

I want to set chapters automatically based on a fixed time interval eg every 3 mins.
How do I do this with greatest ease?

I don't really want have to move the slider for each individual chapter and set them all manually.

Thankyou.
Win7 Home - Intel E6600 CQD - Gigabyte GA-EP35-DS3 - 2Gb DDR800 - GF9800 GPU
User avatar
scottb721
 
Posts: 63
Joined: Thu Apr 07, 2005 2:41 am

Postby Coral » Thu Jun 04, 2009 1:23 pm

Load in your movie. On the left of the interphase you will see an icon "Auto Add Chapters"

Click on that icon and choose "By Fixed Intervals". Set the time for each chapter by moving the slider or the up and down arrows untill the desired time is seen on the top field "min(s)"
Coral
 
Posts: 168
Joined: Sun May 03, 2009 10:08 pm
Location: Malta EU
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Asus P8P67 Pro Rev. 3
processor: Intel Core i5 2400 Quad Core 3.1GHz Socket 1155
ram: 8 GB
Video Card: Gainward GT 520 1024 MB RAM
sound_card: On Board
Hard_Drive_Capacity: 500 GB X2
Monitor/Display Make & Model: AOC 19 inch CRT tube

Postby scottb721 » Fri Jun 05, 2009 1:31 pm

Thanks for the tip Coral.

I don't get any Fixed Interval option when I select Auto Add Chapters. I just get the Detect Scene window appearing.
Win7 Home - Intel E6600 CQD - Gigabyte GA-EP35-DS3 - 2Gb DDR800 - GF9800 GPU
User avatar
scottb721
 
Posts: 63
Joined: Thu Apr 07, 2005 2:41 am

Postby Coral » Fri Jun 05, 2009 3:53 pm

scottb721 wrote:Thanks for the tip Coral.

I don't get any Fixed Interval option when I select Auto Add Chapters. I just get the Detect Scene window appearing.


So is Auto Add Chapters greyed out ? Which version are you using ?
Check if it's 2.232
Coral
 
Posts: 168
Joined: Sun May 03, 2009 10:08 pm
Location: Malta EU
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Asus P8P67 Pro Rev. 3
processor: Intel Core i5 2400 Quad Core 3.1GHz Socket 1155
ram: 8 GB
Video Card: Gainward GT 520 1024 MB RAM
sound_card: On Board
Hard_Drive_Capacity: 500 GB X2
Monitor/Display Make & Model: AOC 19 inch CRT tube

Postby scottb721 » Sat Jun 06, 2009 9:42 am

Thanks Coral. I had to update it.

I now get the Fixed interval option. Previously it took me straight into scene detect settings.

Cheers
Win7 Home - Intel E6600 CQD - Gigabyte GA-EP35-DS3 - 2Gb DDR800 - GF9800 GPU
User avatar
scottb721
 
Posts: 63
Joined: Thu Apr 07, 2005 2:41 am

Postby Coral » Sat Jun 06, 2009 12:24 pm

You're welcome
Coral
 
Posts: 168
Joined: Sun May 03, 2009 10:08 pm
Location: Malta EU
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Asus P8P67 Pro Rev. 3
processor: Intel Core i5 2400 Quad Core 3.1GHz Socket 1155
ram: 8 GB
Video Card: Gainward GT 520 1024 MB RAM
sound_card: On Board
Hard_Drive_Capacity: 500 GB X2
Monitor/Display Make & Model: AOC 19 inch CRT tube


Return to DVD Workshop

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests