NEW! PaintShop Pro 2019

Audio disappears when burning to DVD

Moderator: DVDDoug

Audio disappears when burning to DVD

Postby revmatthew » Thu Dec 12, 2013 3:50 am

I've done a little searching here: sorry if this has been handled.
I use DVD movie factory on a win7 pro machine.
When I add a video to a project, the audio on the video disappears.
have I messed up a setting somewhere?
I've tried the drag and drop, the import feature, and put the same clip in several ways. No luck.
Any ideas before I give up on this program would be apprecated.
thanks
revmatthew
 
Posts: 30
Joined: Wed Jan 30, 2013 8:23 pm
operating_system: Windows 7 Professional
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Dell Inc. 0DT029 A00
processor: 3.20 gigahertz Intel Xeon dual quad core.
ram: 16 GB
Video Card: Nvida GTX550Ti 1 GB
sound_card: HD audio device integrated on motherboard
Hard_Drive_Capacity: 1390 GB
Monitor/Display Make & Model: LG Flatron W1942TQ + Dell 24"

Re: Audio disappears when burning to DVD

Postby skier-hughes » Thu Dec 12, 2013 1:01 pm

Which version of movie factory?
What file type are you importing into it?
Which audio codec is used for this file?
Does the file have a separate audio file which you need to import as well?
skier-hughes
Microsoft MVP
 
Posts: 2688
Joined: Thu Jul 21, 2005 10:09 am
Location: UK
operating_system: Windows 8
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: gigabyte
processor: Intel core 2 6420 2.13GHz
ram: 4GB
Video Card: NVidia GForce 8500GT
sound_card: onboard
Hard_Drive_Capacity: 36GB 2TB

Re: Audio disappears when burning to DVD

Postby Ken Berry » Thu Dec 12, 2013 7:44 pm

To get the Properties of your video, right click on a clip in the MF timeline and select Properties, then make a screen grab of the Properties box and upload it here or manually write out ALL the properties and copy them here, please.
Ken Berry
User avatar
Ken Berry
Site Admin
 
Posts: 20331
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
Location: Levin, New Zealand
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Intel NUC7i7BNB J31145-306
processor: Core i7-7567U + 32 GB Optane
ram: 8 GB
Video Card: Intel Iris Plus 650
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: Kogan 28" 4K 3840 x 2160
Corel programs: VS 2018; PSP 2018; MS3D; ASP 3; DRAW 17

Re: Audio disappears when burning to DVD

Postby revmatthew » Thu Dec 12, 2013 9:47 pm

O.K. here goes
Corel DVD Movie Factory SE 7.00.30169.0
with a legit serial number and registered with Corel.
The screen cap should tell the codecs of these little guys.
I notice that on the properties box there is nothing under audio compression. But to be clear, they play with audio just fine on the computer. They are mp4 and avi files .
Is this what you need? I would note that I tried playing them on a not-to-new DVD player. Could age be an issue :oops:
thanks guys
Attachments
third vid.doc
(37 KiB) Downloaded 331 times
second vid.doc
(39.83 KiB) Downloaded 307 times
first vid.doc
(37 KiB) Downloaded 336 times
revmatthew
 
Posts: 30
Joined: Wed Jan 30, 2013 8:23 pm
operating_system: Windows 7 Professional
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Dell Inc. 0DT029 A00
processor: 3.20 gigahertz Intel Xeon dual quad core.
ram: 16 GB
Video Card: Nvida GTX550Ti 1 GB
sound_card: HD audio device integrated on motherboard
Hard_Drive_Capacity: 1390 GB
Monitor/Display Make & Model: LG Flatron W1942TQ + Dell 24"

Re: Audio disappears when burning to DVD

Postby skier-hughes » Thu Dec 12, 2013 10:14 pm

I can't see anything on those docs.
skier-hughes
Microsoft MVP
 
Posts: 2688
Joined: Thu Jul 21, 2005 10:09 am
Location: UK
operating_system: Windows 8
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: gigabyte
processor: Intel core 2 6420 2.13GHz
ram: 4GB
Video Card: NVidia GForce 8500GT
sound_card: onboard
Hard_Drive_Capacity: 36GB 2TB

Re: Audio disappears when burning to DVD

Postby revmatthew » Fri Dec 13, 2013 1:33 am

Sorry about the blank docs. I did that wrong...apparently.
So I've captured the images of the file properties as JPEG's and hopefully they will upload and help.
I have tried to determine if it's just a particular file, but having now burned 4 DVDs with various shorts and one long video, they are non consistent in not having audio. I am suspicious there is a glitch here that involves not only an audio codec but something else.
When I looked at the properties, the seemed pretty similar, except for that Open DML by the file format of the Opus one.
And the all seem to have a pretty similar Compression.
Size varies though: The Garfield one is pretty small, yet I don't think that's it.
Further ideas are welcome.
Attachments
Grinch.jpg
Opus.jpg
Garfield.jpg
revmatthew
 
Posts: 30
Joined: Wed Jan 30, 2013 8:23 pm
operating_system: Windows 7 Professional
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Dell Inc. 0DT029 A00
processor: 3.20 gigahertz Intel Xeon dual quad core.
ram: 16 GB
Video Card: Nvida GTX550Ti 1 GB
sound_card: HD audio device integrated on motherboard
Hard_Drive_Capacity: 1390 GB
Monitor/Display Make & Model: LG Flatron W1942TQ + Dell 24"

Re: Audio disappears when burning to DVD

Postby skier-hughes » Fri Dec 13, 2013 10:18 am

Not getting very far :(
What made the files?
skier-hughes
Microsoft MVP
 
Posts: 2688
Joined: Thu Jul 21, 2005 10:09 am
Location: UK
operating_system: Windows 8
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: gigabyte
processor: Intel core 2 6420 2.13GHz
ram: 4GB
Video Card: NVidia GForce 8500GT
sound_card: onboard
Hard_Drive_Capacity: 36GB 2TB

Re: Audio disappears when burning to DVD

Postby revmatthew » Sat Dec 14, 2013 5:18 am

The files were ripped off DVD's - which I bought and paid for so I could back them to my hard drive and stream to the TV. Kids wrecked or borrowed the DVD's, I cant' find them. Got some off Torrents, and some off my hard drive. Funny thing is, when I use Corel VideoStudio Pro-ultra, the files can be burned to a DVD just fine. I've made many videos on this machine with this program with slides, and with video shot on various cameras. Works great every time. Just these ones. So, apparently it is the files and the probably corrupt nature of something to do with them. Thanks for the help, but this is likely a dead end. I'll just have to source better video to use.
Thanks
revmatthew
 
Posts: 30
Joined: Wed Jan 30, 2013 8:23 pm
operating_system: Windows 7 Professional
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Dell Inc. 0DT029 A00
processor: 3.20 gigahertz Intel Xeon dual quad core.
ram: 16 GB
Video Card: Nvida GTX550Ti 1 GB
sound_card: HD audio device integrated on motherboard
Hard_Drive_Capacity: 1390 GB
Monitor/Display Make & Model: LG Flatron W1942TQ + Dell 24"


Return to DVD MovieFactory

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests