NEW! PaintShop Pro 2019

Video Studio X10 -Background Music Noise

Video Studio X10 -Background Music Noise

Postby DaisyK » Fri May 10, 2019 6:57 pm

I have been using this program for some time. The video I am working on is the 4th one this month and all have worked great up until now.

I have a particular piece of music I want to use for background. I have it in mp3 and wav format. The files all play perfectly outside of VSX10 from several locations on my hard drive but when I add the file to a collection of photos to set timings I get this pop at the beginning of play and then it has a low static sound the rest of the way through play.

1. I have played through photos with no music and there is no interference.
2. I have played through music with no photos and the music file plays perfectly as it does outside of the editor (as explained above)
3. I added the music file to photos using the music track and there is the interference again.
4. I added the music file to photos using the voice track and still interference.
5. I added a different piece of music in the music track to the photos and it plays fine.

I cannot figure out what is going on. I used this music file in original mp3 format for a video last May and had no problems. I need this video on Sunday June 12th!

Suggestions?
Win7 Home Premium 64 Bit
AMD Phenom II 820 Quad-Core
ATI Radeon HD4200
6GB DDR3 system memory
1 Terabyte HD
DaisyK
 
Posts: 47
Joined: Sat Jul 22, 2006 1:29 am
Location: South Dakota USA
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: AMD Phenom II 820 Quad-Core
ram: 6GB DDR3
Video Card: ATI Radeon HD4200 Integrated Graphics
sound_card: Realtek HD Audio
Hard_Drive_Capacity: 1 Terabyte
Monitor/Display Make & Model: Dell M782

Re: Video Studio X10 -Background Music Noise

Postby Ken Berry » Fri May 10, 2019 8:08 pm

Does it happen with both mp3 and wav?
Ken Berry
User avatar
Ken Berry
Site Admin
 
Posts: 20658
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
Location: Levin, New Zealand
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Intel NUC7i7BNB J31145-306
processor: Core i7-7567U + 32 GB Optane
ram: 16 GB
Video Card: Intel Iris Plus 650
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2TB
Monitor/Display Make & Model: Kogan 32" 4K 3840 x 2160
Corel programs: VS 2019; PSP 2019; MS3D; ASP 3; DRAW 17


Return to VideoStudio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests