NEW! PaintShop Pro 2019

Change Photo Duration

Change Photo Duration

Postby netsonicyxf » Tue Aug 14, 2018 6:45 am

I export 3941 pictures from 3ds max animation. The duration of the animation is 2 min and 11 sec. The setting in 3ds max is 30 frames per second, each picture exported represents one frame.

I import these pictures into VideoStudio, and project setting changes to 30 frames per second, the default Photo Duration is 3 sec, which is shown as 0:0:3:0 in H:M:S:F format.

I changed the duration to 0:0:0:1 since each picture represents one frame.

The problem is in the preview window the total length is 1 min and 18 sec, not the original 2 min and 11 sec.
Last edited by netsonicyxf on Thu Aug 16, 2018 4:17 am, edited 1 time in total.
netsonicyxf
 
Posts: 14
Joined: Mon Mar 07, 2016 11:19 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUS Z370 Prime-A
processor: Intel i7-8700k
ram: 32GB
Video Card: Gigabytes GTX 970
Hard_Drive_Capacity: 1TB SSD
Monitor/Display Make & Model: AOC 40" 4K
Corel programs: Studio 2018 Ultimate

Re: Change Photo Duration

Postby tletter » Tue Aug 14, 2018 7:37 am

netsonicyxf wrote:The problem is the length of exported video is only 1 min and 18 sec, not the original 2 min and 11 sec.

It would appear that when sharing, the frame rate is 60 fps. A screen capture of your settings on the Share tab when rendering would be useful.

tletter
https://www.youtube.com/user/tletter
tletter
 
Posts: 439
Joined: Thu Jul 16, 2015 12:23 am
Location: Canada
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: i7-3632QM 2.2 GHz
ram: 16GB
Hard_Drive_Capacity: 1TB
Corel programs: X4, X5, X6, X7, X8, X9, X10, 2018, 2019

Re: Change Photo Duration

Postby lata » Tue Aug 14, 2018 10:23 am

Hi

When adding images to the timeline the Project Properties frame rate will affect the duration of the project.
Set to 30fps and add 3941 images with each image having a duration of 1 frame, the total duration will be 00:02:11:010
I ran a few tests trying to replicate your times, the durations showed as ok at 00:02:11:010

What type of images are you using, Jpeg ect.?

Can you change the way you import the images
First set your Project Properties, you need to make sure the frame rate is correct.
Right Click the timeline for Insert photos for Timelapse / Strobe
From the panel, keep 1, Drop 0, Frame Duration 00:00:00:1

When you Share use "Same as project settings" to retain the same original frame rate.

As image
strobe timelapse.jpg
click image for larger view
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 10911
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: Change Photo Duration

Postby netsonicyxf » Thu Aug 16, 2018 4:33 am

Thanks lata and tletter

It works now.
netsonicyxf
 
Posts: 14
Joined: Mon Mar 07, 2016 11:19 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUS Z370 Prime-A
processor: Intel i7-8700k
ram: 32GB
Video Card: Gigabytes GTX 970
Hard_Drive_Capacity: 1TB SSD
Monitor/Display Make & Model: AOC 40" 4K
Corel programs: Studio 2018 Ultimate


Return to VideoStudio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests