NEW! Corel PaintShop Pro 2018

VS11+ Failed to open mpeg encoder

Moderators: lata, Ken Berry

VS11+ Failed to open mpeg encoder

Postby Phillip » Tue Jun 28, 2011 5:39 am

It's been so long since I posted a question, I can't seem to find the correct page to post the following question.

I would appreciate help with the following error message:
"Failed to open MPEG encoder".

I'm using Ulead VideoStudio 11+ and when I try to render a completed video to a file I receive this error message. The video is a little large, one hour fourteen minutes, so I cut it in half, saving it under a different name and it still gave me the same error message. However, if I render a very small clip then it renders as it's suppose to.

I've never had this trouble before. I reloaded the software for 11+ but that didn't help.

Can anyone help?
Phillip
Phillip
 
Posts: 24
Joined: Tue Jun 10, 2008 8:21 am
Location: Vernonia, Oregon (50 min. from Portland)

Re: VS11+ Failed to open mpeg encoder

Postby Ken Berry » Tue Jun 28, 2011 6:17 am

Hi Philip -- I split and moved your topic from the tutorials section as it is more appropriate in the Video Studio forum. Hopefully somebody will be able to offer you a suggestion.

You might start off, though, by telling us something about the original video: what format was it; where did it come from; what editing did you do to it?
Ken Berry
User avatar
Ken Berry
Site Admin
 
Posts: 19600
Joined: Fri Dec 10, 2004 9:36 pm
Location: Levin, New Zealand
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Hewlett-Packard 2B0F
processor: Core i3-4130T 2.9 GHz
ram: 8 GB
Video Card: NVidia GeForce 710A
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 1 TB
Monitor/Display Make & Model: AOC 28" 1920 x 1080
Corel programs: VS X10; PSP 2018; MS3D; ASP 3

Re: VS11+ Failed to open mpeg encoder

Postby teknisyan » Wed Jun 29, 2011 2:12 am

Like reading blogs?
About Tech
About Sports
Pnoy.Me - A URL Shortener
Follow me on Facebook & Twitter
User avatar
teknisyan
 
Posts: 2423
Joined: Wed Oct 06, 2010 4:18 pm
Location: Riyadh, KSA
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Sony Corporation VAIO
processor: Intel Corel i5
ram: 4 GB
Video Card: ATI Mobility Radeon HD 5650
sound_card: Realtek HD Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 GB


Return to VideoStudio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests