Adobe abr brushes? (PSP X5)

Corel Paint Shop Pro

Moderator: trueblue

Adobe abr brushes? (PSP X5)

Postby muddpuddle on Thu Sep 06, 2012 5:02 am

So, Paint Shop Pro X5...

"Paint Brush - choose from a variety of built-in brushes or import Adobe® Photoshop® brushes"

How? Where? What exactly does this mean?
Thanks.
muddpuddle
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 06, 2012 4:55 am
operating_system: Windows 7 Ultimate
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
ram: 32GB

Re: Adobe abr brushes? (PSP X5)

Postby teknisyan on Thu Sep 06, 2012 9:32 am

It means that you can use adobe PS brushes (*.abr) in PSP X5 via the File > Import > Custom Brush option. If you have adobe PS brushes and want to try this out, you can download the trial -- http://pnoy.me/coreltrials -- then follow these steps to import the brushes.

To import a custom brush
In Edit workspace

1. Choose File > Import > Custom Brush. The Import Custom Brush dialog box appears.
2. Click Open.
3. In the Open dialog box, navigate to the brush file that you want to import, and click Open.
4. In the Import Custom Brush dialog box, select the custom brushes that you want to import, and click Add. If you want to import multiple brushes, click Add All.
5. Click OK to import the custom brushes.
Like reading blogs?
About Tech
About Sports
Pnoy.Me - A URL Shortener
Follow me on Facebook & Twitter
User avatar
teknisyan
 
Posts: 2424
Joined: Wed Oct 06, 2010 4:18 pm
Location: Riyadh, KSA
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Sony Corporation VAIO
processor: Intel Corel i5
ram: 4 GB
Video Card: ATI Mobility Radeon HD 5650
sound_card: Realtek HD Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 GB

Re: Adobe abr brushes? (PSP X5)

Postby muddpuddle on Thu Sep 06, 2012 2:29 pm

But that is not really abr support so much as converting an abr to a png. Yes?
Even the new comparison chart found here http://www.corel.com/content/pspx5/en/P ... _FINAL.pdf
shows that PSP X5 has abr support in the brush tool.

"Enhanced! Paint Brush – Added support for Photoshop brushes (.abr format)"

I would say abr support is a bit of an overstatement... That is disappointing
abr conversion would be a bit more accurate and honest. This isn't politics, the facts can't be sorted out later :P

That said, is there a way to make the outline of these newly imported brushes to show? In general preferences I have brush outlines selected already but all I get is the little paintbrush tool icon. I've tried with various imported brushes but can't get the outline.

Thanks,
Scott
muddpuddle
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 06, 2012 4:55 am
operating_system: Windows 7 Ultimate
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
ram: 32GB

Re: Adobe abr brushes? (PSP X5)

Postby LindaSue on Thu Sep 06, 2012 7:23 pm

muddpuddle wrote:
That said, is there a way to make the outline of these newly imported brushes to show? In general preferences I have brush outlines selected already but all I get is the little paintbrush tool icon. I've tried with various imported brushes but can't get the outline.

Thanks,
Scott


I've tried two free Photoshop brush downloads and they all show their outlines in X5 for me. Maybe you've got the brush size set so large that it's going off the screen. If you set your cursor to Precise Cursors you'll get rid of that little paintbrush but that has no affect on the brush outlines. You should see them either way.
Using Paint Shop Pro versions 5, 6, 7, 8, 12, 14
LindaSue
 
Posts: 436
Joined: Tue May 24, 2011 1:40 pm
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Gigabyte
processor: 2.2GHz AMD Athlon 64x2Dual processor
ram: 3 GB
Video Card: ATI Radeon HD 4350
sound_card: Realtek AC97 Audio [onboard]
Hard_Drive_Capacity: 320 GB
Monitor/Display Make & Model: Samsung SyncMaster213B 20-inch


Return to Paint Shop Pro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests