Troubles with Proxy files………….

Postby Wim Kok on Thu Feb 24, 2011 12:53 pm

During editing HDV footage I'm used to enable “Proxy files”. The proxy’s MSP8 produced were mpg files of approx. 25% of the original file.
Now I have installed MSP8 on my new computer (with the 2 service-packs) and the proxy files are surprisingly in avi format and, of course, even bigger than the original file.
These proxy files are not “smart” anymore but I don’t see any possibility in the Proxy-tab of “Preferences” to solve this problem and go back to mpg.
Is there anyone who can help me with a “smart” suggestion?
regards Wim Kok
Wim Kok
 
Posts: 91
Joined: Mon Nov 19, 2007 5:59 pm
Location: The Netherlands
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: AMD FXtm-4100 Quad-Core
ram: 8 GB
Video Card: NVIDIA GT 520
sound_card: Realtek AC97
Hard_Drive_Capacity: C640 D500
Monitor/Display Make & Model: Acer AL1951 LCD

Re: Troubles with Proxy files………….

Postby Ron P. on Thu Feb 24, 2011 1:30 pm

Is your "new computer' a Win7 one? I just looked at my MSP8 on my laptop which runs Vista, and it shows MPEG (default) for the Smart Proxies. Pressing the Template button should show DVD at the top, these are the MPEG options, and then at the bottom should be the DV, which are the AVI file types.

msp8_smartproxy.jpg
msp8_smartproxy.jpg (69.04 KiB) Viewed 2099 times
Ron Petersen, Web Board Administrator
User avatar
Ron P.
Site Admin
 
Posts: 12017
Joined: Tue May 10, 2005 12:45 am
Location: Kansas, USA
operating_system: Windows 8
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Hewlett-Packard 2AF3 1.0
processor: 3.40 gigahertz Intel Core i7-4770
ram: 16GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 645
sound_card: NVIDIA High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: Dell SE198WFP-Desktop

Re: Troubles with Proxy files………….

Postby Wim Kok on Thu Feb 24, 2011 1:46 pm

Oeps, that was stupid, working with MSP8 for already so many years and this "misser"!!!! You see how one works on routine but buying a new computer is not a daily job for me.
Thanks Ron, my new one is still with OS XP Pro. The strange thing was that in the Template list PAL DVD (16:9) was missing. I took however 4:3 and via "options" I created the one needed.
Thanks again,
Wim Kok
Wim Kok
 
Posts: 91
Joined: Mon Nov 19, 2007 5:59 pm
Location: The Netherlands
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: AMD FXtm-4100 Quad-Core
ram: 8 GB
Video Card: NVIDIA GT 520
sound_card: Realtek AC97
Hard_Drive_Capacity: C640 D500
Monitor/Display Make & Model: Acer AL1951 LCD


Return to MediaStudio Pro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests