Media Studio Pro 6.5 and 7 failure to load

Postby JoeGruiz on Wed May 12, 2010 9:25 am

I have a problem while loading MSP 6.5 and recently I also purchased the MSP 7 with the hope that this newer version may work, but i got the same problem.

The program stops loading while creating the sound libraries, almost to the end (85% )of the load of the program, I repeat this, is when loading the program, I tried installing onto another of my computers where I used to have the program before but with the same results, now I did loaded MSP 7 and even deleted MSP6.5 but have the same problem, after a few seconds the program stops responding and I need to do the End Task procedure. hope some one can help .
Thank You.
XP, Intel, core2 6600, 2GB Ram,HD1-120 GB C=42gb D=70GB, F=170GB, Nvidia GEForce, 8600 GT 1024 MB, MB Integrated Audio

Also I did leave the computer on after loading the program for more than 24 hours, and when returned screen said "program not responding" and needed to end the procedure via task manager again.

I'll greatly thank you all for any help.
JoeGruiz
JoeGruiz
 
Posts: 5
Joined: Fri Apr 09, 2010 11:58 pm
Location: San Diego, CA. USA.
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Intel D946GZIS
processor: Intel Core 2 6600 2.4 Mhz
ram: 2 G
Video Card: NVIDIA GeForce 8600 GT 1024 MB at 1280x1024
sound_card: MB Integreted Soud Type WDMWith IDT Audio 1 Driver
Hard_Drive_Capacity: 120Gb +170

Re: Media Studio Pro 6.5 and 7 failure to load

Postby sjj1805 on Wed May 12, 2010 11:58 pm

JoeGruiz wrote:I have a problem while loading MSP 6.5 and recently I also purchased the MSP 7 with the hope that this newer version may work, but i got the same problem.
.......


The latest version of MediaStudio was 8 not 7 and development of it ceased in June 2008.

Please view This Link

Where did you get your copy of MSP 7 - are you sure someone hasn't ripped you off?
Regards, Steve Jones, Web Board Administrator
Image
User avatar
sjj1805
 
Posts: 15116
Joined: Wed Jan 26, 2005 7:20 am
Location: Birmingham UK
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: E
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Equium P200-178
processor: Intel Pentium Dual-Core Processor T2080
ram: 2 GB
Video Card: Intel 945 Express
sound_card: Intel GMA 950
Hard_Drive_Capacity: 1160 GB

Re: Media Studio Pro 6.5 and 7 failure to load

Postby JoeGruiz on Fri Jun 04, 2010 7:32 am

Hi Thank You for your answer, but the problem is... that i was working with MSP ver 6.5 all the time since I purchased it for the first time, and after certain date stop to work, with the resulting message as described before, that is my original ver. 6.5 upgraded from ver. 6 much time before to start to fail, and on the other hand, yes, probably I got ripped with ver 7 from ebay, they stated that it was a not registered disk but who knows ? the disk seems to be original and it came with the registration code that looks original from Ulead.

How it's that my ver. 6.5 does not work in my original setup under win xp as before ? and in the same computer ?
any idea ?
JoeGruiz
 
Posts: 5
Joined: Fri Apr 09, 2010 11:58 pm
Location: San Diego, CA. USA.
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Intel D946GZIS
processor: Intel Core 2 6600 2.4 Mhz
ram: 2 G
Video Card: NVIDIA GeForce 8600 GT 1024 MB at 1280x1024
sound_card: MB Integreted Soud Type WDMWith IDT Audio 1 Driver
Hard_Drive_Capacity: 120Gb +170

Re: Media Studio Pro 6.5 and 7 failure to load

Postby Gorf on Sat Jun 05, 2010 12:57 pm

You have a dodgy DirectX filter or codec on your PC
Gorf
Advisor
 
Posts: 431
Joined: Tue May 31, 2005 2:46 pm
Location: Blackburn, UK

Re: Media Studio Pro 6.5 and 7 failure to load

Postby JoeGruiz on Thu Jun 24, 2010 10:38 pm

Thank You Gorf
but could you explain a little more please ? Dodgy ? how can I get it fixed ?

I'll appreciate all the help that you can bring, Thank you.
JoeGruiz
 
Posts: 5
Joined: Fri Apr 09, 2010 11:58 pm
Location: San Diego, CA. USA.
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: C
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Intel D946GZIS
processor: Intel Core 2 6600 2.4 Mhz
ram: 2 G
Video Card: NVIDIA GeForce 8600 GT 1024 MB at 1280x1024
sound_card: MB Integreted Soud Type WDMWith IDT Audio 1 Driver
Hard_Drive_Capacity: 120Gb +170

Re: Media Studio Pro 6.5 and 7 failure to load

Postby sjj1805 on Fri Jun 25, 2010 2:40 am

You can at least rule out if it is DirectX by downloading and installing the latest version.
Regards, Steve Jones, Web Board Administrator
Image
User avatar
sjj1805
 
Posts: 15116
Joined: Wed Jan 26, 2005 7:20 am
Location: Birmingham UK
operating_system: Windows XP Pro
System_Drive: E
32bit or 64bit: 32 Bit
motherboard: Equium P200-178
processor: Intel Pentium Dual-Core Processor T2080
ram: 2 GB
Video Card: Intel 945 Express
sound_card: Intel GMA 950
Hard_Drive_Capacity: 1160 GB

Re: Media Studio Pro 6.5 and 7 failure to load

Postby Gorf on Fri Jun 25, 2010 9:51 am

I don't do much "creative" editing now, so my knowledge is a bit rusty. As I recall, DirectX filters can be added by software developers to add features to their software. An example might be a routine to distort sound so that when a game character goes underwater, it sounds realistic; or one which produces a heat haze.

In my case, it turned out to be a bunch of stuff that was installed alongside VirtualDub
Gorf
Advisor
 
Posts: 431
Joined: Tue May 31, 2005 2:46 pm
Location: Blackburn, UK


Return to MediaStudio Pro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest