VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby bc847 on Sat Oct 06, 2012 8:03 pm

when i try to add the image tot the timeline I get:

get a popup that says 'these files cannot be added to this project
these files may be of unknown file format, the does not have enough memory, or the file is copyright protected

the images are .jpg, around 1400 kb

it's a brand new empty project

when I try to add i to the library I get 'file format mismatch'
bc847
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 06, 2012 7:52 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: intel i7 2630qm
ram: 6gb
Hard_Drive_Capacity: 683gb

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby BrianCee on Sat Oct 06, 2012 8:50 pm

You say you took them yourself - using what camera ?

how did they get from your camera to your computer - what did you do and use to transfer them.

did you use any other software programme on them at all before trying to import them to VideoStudio.

where exactly on your computer are the files stored.


My VideoStudio demo videos - - - https://www.youtube.com/user/MrBrianCee
User avatar
BrianCee
Site Admin
 
Posts: 2806
Joined: Sat Jan 21, 2012 1:04 pm
Location: London England UK
operating_system: Windows 8.1
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
ram: 8GB
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: HP

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby bc847 on Sat Oct 06, 2012 9:08 pm

I took the pictures with a Sony Cybershot dsc-s75, copied them from camera to hard disk via usb cable and windows explorer, they're copied to my documents\my pictures\my camera folder

nothing special, simple straightforward
bc847
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 06, 2012 7:52 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: intel i7 2630qm
ram: 6gb
Hard_Drive_Capacity: 683gb

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby bc847 on Sat Oct 06, 2012 10:48 pm

I reset Videostudio to the default settings and the import is working now, I can import to .jpg, videos to the library or the timeline

thanks for your help
bc847
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 06, 2012 7:52 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: intel i7 2630qm
ram: 6gb
Hard_Drive_Capacity: 683gb

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby bc847 on Sun Oct 07, 2012 10:37 pm

Yesterday after resetting, by renaming the 15.0 directiry and letting vs create a new one
Everything worked fine. Today after starting vs up again the jpgs were in my library
But dont show up in preview and cant be added to the library

And other jpgs cant be added to library or timeline with same errrors as yesterday
Getting a little frustrated with this app
bc847
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 06, 2012 7:52 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: intel i7 2630qm
ram: 6gb
Hard_Drive_Capacity: 683gb

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby canuck on Sun Oct 07, 2012 11:46 pm

I doubt very much that it is the program otherwise users would be reporting that problem a lot. It is more likely something in your system (registry cleaner, antivirus) that is changing/corrupting something.
canuck
 
Posts: 845
Joined: Wed Mar 14, 2012 3:28 pm
Location: Deep River, Ontario, Canada
operating_system: Vista Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby bc847 on Mon Oct 08, 2012 2:00 am

I hear the logic in what you're saying.

However I don't think the .jpgs themselves are being corrupted. I can load them in GIMP 2.0, Microsoft Picture Manager, manipulate them, save different versions of them, leaving the raw versions alone without a problem.

Could there be a config setting in vs that is getting corrupted?

Running Norton Security here.
bc847
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 06, 2012 7:52 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: intel i7 2630qm
ram: 6gb
Hard_Drive_Capacity: 683gb

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby canuck on Mon Oct 08, 2012 4:13 am

Can you upload a couple of the problem jpegs to a free website such as Up4Down or 4Shared? We could then have a look and test the images to see if we can duplicate the problem.
canuck
 
Posts: 845
Joined: Wed Mar 14, 2012 3:28 pm
Location: Deep River, Ontario, Canada
operating_system: Vista Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby bc847 on Mon Oct 08, 2012 4:36 am

I will upload some of the .jpgs.

I am convinced it's something in the settings of VS X5. Tonight I was able to delete the 15.0 folder again, restart VS X5, received a message that my GPU wasn't sufficient for Blue FX and some things may not display properly. However it continued loading and all the .jpgs in my library were available in the preview window, able to be put in the timeline, ran fine in a project. Until I closed out of VS X5 and went back in. Then the jpgs were still in my library but wouldn't appear in the preview window. videos in the library appear in the preview window but the jpgs wouldn't.

I've since tried deleting the 15.0 directory and restarting , even rebooting, a few times and I can't get the .jpgs to appear in the preview window.
loading a saved project, the jpg appears on a track but doesn't play in the preview window either.

relinking jpgs doesn't help either.

thanks for support, feel like I'm flaying around blindly.
bc847
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 06, 2012 7:52 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: intel i7 2630qm
ram: 6gb
Hard_Drive_Capacity: 683gb

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby lata on Mon Oct 08, 2012 9:38 am

Hi

I was about to reply a few days ago till you posted that you had cured the problem.
There was an issue using Jpegs that had tags applied to the meta data.

Cannot remember the exact details but the user had given each image a name within the camera, adding a tag.
Have you done anything like that.?
Re-saving the images using an image editor cured the problem?

I'll search the forum to see if i can find the post? found it

viewtopic.php?f=1&t=46691&start=0&hilit=jpeg#p252292
------------------------
as an aside......
Progressive v Baseline, some programs do not like editing Progressive types
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 4326
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK Computer INC. M3A78-CM Rev X.0x
processor: 2.20 gigahertz AMD Phenom 9550 Quad-Core
ram: 4 gb
Video Card: ATI Radeon 3100 Graphics [Display adapter]
sound_card: on board--VIA High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 2 off 500G
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby nlindelldc on Mon Oct 08, 2012 8:51 pm

I am having this same exact problem. This is the first time that I have attempted to put in photos from my wife's Cannon camera. I don't know if that is the key or not. I have also tried saving them in different formats (bmp vs. jpeg) and I have tried editing them with a photo editor as mentioned above. Any ideas or thoughts would be helpful.

My hunch is that it thinks the photos are copyrighted because it's certainly not because the computer doesn't have enough memory
nlindelldc
 
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2012 8:46 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: D
32bit or 64bit: 64 Bit

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby teknisyan on Mon Oct 08, 2012 11:03 pm

You may also want to try and update your VS X5 -- http://www.corel.com/corel/pages/index. ... id=4700015
Like reading blogs?
About Tech
About Sports
Pnoy.Me - A URL Shortener
Follow me on Facebook & Twitter
User avatar
teknisyan
 
Posts: 2424
Joined: Wed Oct 06, 2010 4:18 pm
Location: Riyadh, KSA
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Sony Corporation VAIO
processor: Intel Corel i5
ram: 4 GB
Video Card: ATI Mobility Radeon HD 5650
sound_card: Realtek HD Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 GB

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby bc847 on Tue Oct 09, 2012 3:53 am

I tried to update VS with the link provided - downloaded the patch, started it running, go a popup saying
"The installed version of the application could not be determined. The setup will now terminate" The system has not been modified....to install this program at a later time run the installation program again.
bc847
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 06, 2012 7:52 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: intel i7 2630qm
ram: 6gb
Hard_Drive_Capacity: 683gb

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby bc847 on Tue Oct 09, 2012 4:07 am

I uploaded 2 of the photos here

http://www.4shared.com/folder/n56ID8ca/_online.html

they don't have tags or captions. Though I did add tags and captions to other photos after reading the link that lata provided, and that didn't work either.

Now that the patch didn't work - and wouldn't recognize the version of vs - leads me to suspect the app doesn't know what version it is, renaming the 15.0 directory and letting it recreate it might have fixed that - until I exited the program.

the above 2 photos work fine when vs works - so I still don't think it's the jpgs
bc847
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 06, 2012 7:52 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: intel i7 2630qm
ram: 6gb
Hard_Drive_Capacity: 683gb

Re: VideoStudio X5 - cannot import .jpg s I took myself

Postby bc847 on Tue Oct 09, 2012 4:16 am

for the record I'm running VideoStudio Pro 15.1.0.34 (Ultimate)

vs 15serial no XXXXXXXX (actual number deleted - BC admin)

checking for updates says there are none
bc847
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 06, 2012 7:52 pm
operating_system: Windows 7 Home Premium
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
processor: intel i7 2630qm
ram: 6gb
Hard_Drive_Capacity: 683gb

Next

Return to VideoStudio

Who is online

Users browsing this forum: asik1, Bing [Bot] and 5 guests