NEW! Corel PaintShop Pro 2018

X10.1.0.14 Share panel wrong display

Moderators: lata, Ken Berry

X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby lata » Mon Apr 10, 2017 2:46 pm

Hi

Running CVSX10 version X10.1.0.14

When I view the Share panel usually the lower section displaying the File Name, File Location and Start button is visible.
Now I have to scroll down the panel to view these options.

Can you look, is it the same for you or just my setup?

I have not resized the panels in any way, take care if you try resizing will mess-up the panels order and F7 has no effect,

X10 Share panel.jpg
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 9356
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby BrianCee » Mon Apr 10, 2017 4:20 pm

.
All very familiar Trevor - do you remember this -- -- viewtopic.php?f=105&t=58323



..
My VideoStudio demo videos - https://www.youtube.com/user/MrBrianCee
BrianCee
 
Posts: 5357
Joined: Sat Jan 21, 2012 1:04 pm
Location: London England UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
ram: 8GB
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: HP
Corel programs: VS X4,X5,X6,X7,X8, X9, X10

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby lata » Mon Apr 10, 2017 4:33 pm

Hi Brian

Yes I certainly do remember that, I assume you see the same.
I did manage to drag the panels to create the correct layout, now that layout remains correct all the time.

F7 does not affect the Share panels, nor does creating a custom layout

It has to be SP1?
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 9356
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby BrianCee » Mon Apr 10, 2017 4:59 pm

No I am not seeing that - I have a correct display - I never installed SP1 - I am still running X10.1.0.6
My VideoStudio demo videos - https://www.youtube.com/user/MrBrianCee
BrianCee
 
Posts: 5357
Joined: Sat Jan 21, 2012 1:04 pm
Location: London England UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
ram: 8GB
Hard_Drive_Capacity: 4TB
Monitor/Display Make & Model: HP
Corel programs: VS X4,X5,X6,X7,X8, X9, X10

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby TonyP » Wed Apr 12, 2017 1:15 pm

I'm editing on a 4K monitor and can see everything.... and have plenty of space left too! Even moving the VS program window to my 24" 1080 monitor, I see everything.
TonyP
 
Posts: 736
Joined: Mon Mar 12, 2012 11:38 am
Location: Lublin, Poland
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabtye AB350 Gaming 3
processor: AMD Ryzen 7 1700X 8core 16threads OC 4.0Ghz
ram: 16GB 3200
Video Card: MSI Gaming X RX480 8GB
sound_card: Realtek
Hard_Drive_Capacity: 5TB
Monitor/Display Make & Model: LG 27" IPS 4k, Acer 24" 1920x1080
Corel programs: X4-6U, X9U, X10U, PSPX9U, AfterShot3

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby lata » Wed Apr 12, 2017 1:22 pm

Hi Tony

Thanks for that, what version of video studio are you running?
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 9356
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby TonyP » Wed Apr 12, 2017 1:34 pm

I do not have SP1 installed (something about invalid serial number.... go figure... the program works completely. Will uninstall and reinstall). I have 137.
TonyP
 
Posts: 736
Joined: Mon Mar 12, 2012 11:38 am
Location: Lublin, Poland
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabtye AB350 Gaming 3
processor: AMD Ryzen 7 1700X 8core 16threads OC 4.0Ghz
ram: 16GB 3200
Video Card: MSI Gaming X RX480 8GB
sound_card: Realtek
Hard_Drive_Capacity: 5TB
Monitor/Display Make & Model: LG 27" IPS 4k, Acer 24" 1920x1080
Corel programs: X4-6U, X9U, X10U, PSPX9U, AfterShot3

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby lata » Wed Apr 12, 2017 2:44 pm

Hi

as far as I know the problem is specific to CVSX10 and SP1. as title of post.

If you installed an earlier SP hotfix then you have to re - install X10 before SP1 will install.
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 9356
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby TonyP » Thu Apr 13, 2017 9:39 am

Trevor,
I just uninstalled CVSX10 137 with Revo Pro. It found a few hundred registry and folders left over from just "uninstalling". I also removed personal settings. I used the stub installer to download the last web version of the program.
It installed with 137 version. Tried to install SP1 and get the same error. Invalid serial number. Everything for Ultimate is installed and registered. Reg serial number shows up in my Corel login.
Opened a ticket to see what is wrong at my end.
TonyP
 
Posts: 736
Joined: Mon Mar 12, 2012 11:38 am
Location: Lublin, Poland
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabtye AB350 Gaming 3
processor: AMD Ryzen 7 1700X 8core 16threads OC 4.0Ghz
ram: 16GB 3200
Video Card: MSI Gaming X RX480 8GB
sound_card: Realtek
Hard_Drive_Capacity: 5TB
Monitor/Display Make & Model: LG 27" IPS 4k, Acer 24" 1920x1080
Corel programs: X4-6U, X9U, X10U, PSPX9U, AfterShot3

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby lata » Thu Apr 13, 2017 10:06 am

Hi Tony

It is strange that we seem to have different issues with the program, some that others cannot replicate.

I tried Revo but maybe asked too much

I installed X10 using Revo so it could log the installation, then installed SP1 again through Revo.
Now everything installed ok and I did replicate this issue.

Big mistake, I asked Revo to remove SP1, ok so that messed up Video Studio. but to be fair Revo did then remove X10 ok.

I think I would use Revo but also continue to backup my c-drive to a System Image.

So now I install X10 again and cannot replicate the Share panel issue, Hmm.
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 9356
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby TonyP » Thu Apr 13, 2017 10:20 am

Neither you nor I are novices at installing and uninstalling programs. Maybe my situation is a "one off", but I have a pretty good grasp of the workings of computers and programs, and am stuck at this point. It's nothing I've done, but something on Corel's end that says my serial number is invalid.
With so many registry entries, files, and folders for the program now, along with it's increased size, things are going to happen.
TonyP
 
Posts: 736
Joined: Mon Mar 12, 2012 11:38 am
Location: Lublin, Poland
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: Gigabtye AB350 Gaming 3
processor: AMD Ryzen 7 1700X 8core 16threads OC 4.0Ghz
ram: 16GB 3200
Video Card: MSI Gaming X RX480 8GB
sound_card: Realtek
Hard_Drive_Capacity: 5TB
Monitor/Display Make & Model: LG 27" IPS 4k, Acer 24" 1920x1080
Corel programs: X4-6U, X9U, X10U, PSPX9U, AfterShot3

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby MrJohnny » Thu Apr 13, 2017 10:58 am

lata

I get both!

Let me explain, under my usual User Account, X10 Ultimate shows as you do, I have to scroll down to view the File Name etc when in the Share tab. But, if I change User Account to the new one I had to set up for the hang/transition problem using X10 Ultimate Share tab, I get your old view - where the bottom panel does not stretch over the File Name, so no scrolling necessary.

John
MrJohnny
 
Posts: 185
Joined: Fri Sep 30, 2016 8:48 am
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. RAMPAGE V EXTREME
processor: 3.00 gigahertz Intel Core i7-5960X
ram: 32GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 960
sound_card: onboard
Hard_Drive_Capacity: 8TB
Monitor/Display Make & Model: ASUS VH226
Corel programs: VS X5 Ult, VS X6 Ult, VS X9Ult,VS X10Ult

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby lata » Thu Apr 13, 2017 11:19 am

Thanks John

At least I know its not just my pc and you have replicated the issue.
With the lower section hidden, you can re-arrange the panels. Drag the edges, look for the blue anchor arrows.
Took me a while to work out the layout, but was able to do, eventually...
Then the correct layout remains even after re-booting the program.

There is a layout option for the Edit Screen, F7 will reset to default, Create and save your own layout.
But the layout options do not work for the Share panel, neither does F7 reset
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 9356
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby Chaofei » Fri Apr 21, 2017 12:27 pm

TonyP wrote:Trevor,
I just uninstalled CVSX10 137 with Revo Pro. It found a few hundred registry and folders left over from just "uninstalling". I also removed personal settings. I used the stub installer to download the last web version of the program.
It installed with 137 version. Tried to install SP1 and get the same error. Invalid serial number. Everything for Ultimate is installed and registered. Reg serial number shows up in my Corel login.
Opened a ticket to see what is wrong at my end.

Wow....seem CVS got so many problem recently.
encounter same problem here, with ver.137 and v20.1.0.14 ....waiting for the fix too
Chaofei
 
Posts: 25
Joined: Tue Mar 07, 2017 2:08 pm
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASRock H61M U3S3
processor: Intel I3-2120
ram: 8GB
Video Card: ATI 5770
sound_card: Realtek onboard sound
Monitor/Display Make & Model: Samsung 22 Inch
Corel programs: Corel Videostudio X9 Ultimate

Re: X10.1.0.14 Share panel wrong display

Postby lata » Fri Apr 21, 2017 2:39 pm

Hi chaofei

When you say “encounter same problem here”

Are you referring to the share panel, if yes --- you may be best manually rearranging the panels to display the Start buttons etc.
Or are you referring to Tony’s Serial number issue?

Unless someone has informed Corel Support I doubt they are aware.

I reinstalled my program and things worked ok, so I do not know why the problem showed in the first place.
Regards Trevor
User avatar
lata
Site Admin
 
Posts: 9356
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:21 am
Location: UK
operating_system: Windows 10
System_Drive: C
32bit or 64bit: 64 Bit
motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC A88XM-A USB 3 1 Rev X.0x
processor: 4.10 gigahertz AMD A10-7890K Radeon R7
ram: 16 gb
Video Card: on board
sound_card: Realtek High Definition Audio
Hard_Drive_Capacity: 500 SSD
Monitor/Display Make & Model: LG W2242 [Monitor]
Corel programs: Video Studio, PSP, PI X3, MS3D

Next

Return to VideoStudio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests